"Πίσω είχε η Αχλάδα ουρά"

2020
δημιουργική

Η γαλέρα του Τσίπρα και της παρέας του με τον ψευδεπίγραφο τίτλο της αριστεράς,  είχε τελικά πίσω την ουρά και αποδείχτηκε πειρατικό που στην ουρά, έκρυβε  τον όλεθρο και τη καταστροφή,  αλλά το αντιληφθήκαμε αργά, όταν πλέον είχε γίνει το ρεσάλτο και κανείς δεν μπορούσε να ανακόψει  την επέλαση των βαρβάρων.
Και ενώ με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χτες στο κοινοβούλιο από τους πιο πιστούς και υπάκουους υπηρέτες ‘’των θεσμών’’, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το οριστικό ξεπούλημα της μεγαλύτερης και στρατηγικότερης εθνική σημασίας επιχείρησης του τόπου, της ΔΕΗ, ακόμα εμείς περιμένουμε να οδηγηθούν στον εισαγγελέα όσοι έβαλαν η θα έβαζαν την υπογραφή τους στο ξεπούλημα   της δημόσιας περιουσίας, όπως μας διαβεβαίωνε από τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Υπογραφές, που κατά τότε δήλωση του υποκριτή ψευτοπαλληκαρά και όπως αποδείχτηκε, της πιο πιστής μαριονέτας της πλουτοκρατίας, σήμαιναν υποτέλεια και εθνική μειοδοσία, αφού παρέδιδαν στα ξένα αρπακτικά, στην παγκόσμια οικονομική νομενκλατούρα, πέρα από την εθνική και οικονομική ανεξαρτησία και κυριαρχία που είχε απολεσθεί από τις κυβερνήσεις των υποτακτικών της τρόϊκας, τους σύγχρονους ‘’κουκουλοφόρους, ταγματασφαλίτες, Τσολάκογλου, προδότες’’ και άλλα συναφή, όπως μετ επιτάσεως κατήγγειλε ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας που πέρασε τουλάχιστον στη σύγχρονη του τόπου και σημερινός πρωθυπουργός.
Αντί όμως να δούμε να περνάνε την πόρτα του εισαγγελέα οι ‘’επάρετοι’’, οι υπηρέτες των τραπεζιτών και της Μέρκελ, βλέπουμε να δικαιώνονται και να απενοχοποούνται οι ‘’επάρετοι’’ και να περνάνε το μεγαλύτερο μαρτύριο και να ζουν τον χειρότερο εφιάλτη τους όλοι οι πολίτες που δυστυχώς ξεγελάστηκαν και εναπόθεσαν την τελευταία ελπίδα τους σε μια ‘’υποτιθέμενη κυβέρνηση της αριστεράς’’ που μετεξελίχτηκε στη πιο νεοφιλελεύθερη, ανάλγητη, αδίστακτη, καταστροφική, εθνικομειοδοτική  και προδοτική από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση που πέρασε από τον τόπο.
Τη χειρότερη ‘’πολιτική και κοινωνική φάρα’’ που έχουμε αντικρύσει και που δύσκολα θα ξανασυναντήσουμε.
Η γαλέρα της ελπίδας, της περηφάνιας και της αξιοπρέπειας, η γαλέρα που έπιανε λιμάνι για να ξεμπερδέψει με το παλιό και να χτίσει το αύριο, μετεξελίχτηκε σε πειρατικό που έκανε ρεσάλτο για να λεηλατήσει ότι απέμεινε, να καταστρέψει να αφανίσει και να ολοκληρώσει τη καταστροφή.
Η γαλέρα τελικά, ‘’είχε πίσω την ουρά’’ όπως φώναζαν οι  νησιώτες την εποχή των Ενετών.
Οι Ενετοί, όταν ήθελαν να μεταφέρουν το στρατό τους χρησιμοποιούσαν μεταγωγικά.
Τα καράβια αυτά ήταν ξύλινα και πελώρια και είχαν σχήμα αχλαδιού.
Τις περισσότερες φορές έσερναν, πίσω τους ένα μικρό καραβάκι, στα οποία έβαζαν τον οπλισμό, τα πολεμοφόδια, τρόφιμα και διάφορα πολεμικά σύνεργα.
Αυτά τα πλοία οι Έλληνες τα είχαν βαφτίσει “αχλάδες” από το σχήμα τους.
Έτσι όταν παρουσιαζότανε κανένα άγνωστο καράβι, οι νησιώτες ανέβαιναν στους βράχους και παρακολουθούσαν τις κινήσεις του.
Αν το πλοίο ήταν “Αχλάδα” καταλάβαιναν ότι θ’ άρχιζαν, μάχες και πολιορκίες και τότε έτρεχαν για να ετοιμάσουν την άμυνά τους.
Από στόμα σε στόμα κυκλοφορούσε η φήμη ότι η “Αχλάδα” έχει πίσω την ουρά.
Με την ουρά εννοούσαν το καραβάκι που έσερνε το μεταγωγικό.
Άρα δεχόμαστε επίθεση.
Και έλεγαν: “Πίσω έχει η Αχλάδα ουρά”.
Και αυτό ακριβώς συνέβη.
Η γαλέρα του Τσίπρα και της παρέας του με τον ψευδεπίγραφο τίτλο της αριστεράς,  είχε τελικά πίσω την ουρά και αποδείχτηκε πειρατικό που στην ουρά, έκρυβε  τον όλεθρο και τη καταστροφή.
Μόνο που το αντιληφθήκαμε πολύ αργά, όταν πλέον είχε γίνει το ρεσάλτο και κανείς δεν μπορούσε να ανακόψει  την επέλαση των βαρβάρων.
Σήμερα, μετράμε απώλειες και προσπαθούμε να ανασυνταχτούμε και να αντισταθούμε, ελπίζοντας κάποτε οι υπεύθυνοι για το ξεπούλημα της χώρας και τη διάλυση της κοινωνίας, να περάσουν επιτέλους τη πόρτα του εισαγγελέα και να λογοδοτήσουν για τα συνειδητά και διαρκή εγκλήματα που διαπράττουν.
Αλλά και αυτό να μην γίνει, οι υπεύθυνοι είναι ήδη καταδικασμένοι στη συνείδηση των πολιτών σε ισόβια κάθειρξη, διαρκή απαξίωση και μόνιμη απομόνωση και αυτό, φαίνεται ξεκάθαρα από τον ‘’αόρατο τρόπο που κινούνται και ζουν ανάμεσά μας’’ και  μόνο με τη συνοδεία των δυνάμεων των ΜΑΤ που θα καταργούσαν και θα έστελναν σε πεζές περιπολίες για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών.
Πλέον ο Μπαμπινώτης θα πρέπει να σηκώσει τα μανίκια και να επικαιροποιήσει το λεξικό του προκειμένου να προσθέσει ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με προσδιορισμούς για την αριστερά του Τσίπρα, αφού το σημερινό του λεξικό δεν μπορεί να ανταποκριθεί να καλύψει και να χαρακτηρίσει στο απόλυτο αυτή την απίθανη αρμάδα που σπάει το ένα μετά το άλλο όλα τα ρεκόρ  λογοπλασίας , μυθοπλασίας,  ακατανόητης  εννοιοπλασίας, δημιουργικής ασάφειας και αρρωστημένης ανοσίας στη λαική κατακραυγή.
Καλή αντάμωση στα Γουναράδικα και ψυχή βαθιά.

*Ο Τάσος Καραγιώργος είναι μέλος του Κίνηματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α – Κίνηση Πολιτών Ενάντια στις Διακοπές Ρεύματος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας