Πίσω από τη στυγερή δολοφονία του Alexandr Zakharchenko βρίσκονται Ουκρανία-ΗΠΑ

2026
δολοφονία

Δήλωση του Παναγ. Λαφαζάνη, Γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑ.Ε. για την στυγερή δολοφονία του λαοπρόβλητου Προέδρου της Λ.Δ. του Donetsk, Alexnadr Zakharchenko.

Παν. Λαφαζάνης: Πίσω από την στυγερή δολοφονία του Alexandr Zakharchenko βρίσκονται όσοι στο Κίεβο και την Ουάσιγκτον επιδιώκουν νέους ψυχρούς και θερμούς πολέμους για την καθυπόταξη χωρών και λαών

«Με οδύνη πληροφορηθήκαμε την αποτρόπαια και στυγερή τρομοκρατική δολοφονία του αντάρτη, του ριζοσπάστη, του λαϊκού ηγέτη και Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Alexandr Zakharchenko.

Όλα δείχνουν ότι πίσω από αυτήν την τρομοκρατική και δολοφονική βομβιστική επίθεση βρίσκονται κύκλοι του πραξικοπηματικού καθεστώτος του Κιέβου και πιθανότατα βαθιά ψυχροπολεμικοί μηχανισμοί και παράγοντες των ΗΠΑ.

Αυτό που επιδιώκουν όσοι σχεδίασαν και όπλισαν το χέρι των δολοφόνων-εκτελεστών του Alexandr Zakharchenko, είναι να τρομοκρατήσουν τον αγωνιζόμενο για ελευθερία, δικαιώματα και ανεξαρτησία λαό του Ντονμπάς, να γκρεμίσουν την νέα λαϊκή εξουσία στο Donetsk και να προκαλέσουν πρόσθετα πιεστικά προβλήματα στην Ρωσία, στο πλαίσιο μιας νέας τυχοδιωκτικής ιμπεριαλιστικής στρατηγικής απομόνωσης και οικονομικού στραγγαλισμού της, στην οποία πρωταγωνιστούν οι πιο νεοφιλελεύθεροι, πολεμοκάπηλοι και αντιδραστικοί κύκλοι των ΗΠΑ.

Είναι τραγικό για την Ελλάδα ότι η κυβέρνηση Τσίπρα-Κοτζιά συντάσσεται, δυστυχώς, με το πραξικοπηματικό καθεστώς Ποροσένκο στο Κίεβο, υπό την ομπρέλα του οποίου οργιάζουν οι νεοναζιστές τρομοκράτες σε όλη την Ουκρανία, ενώ την ίδια ώρα κλιμακώνει μια αμερικανοκρατούμενη εξωτερική πολιτική με όλο και πιο έντονο αντιρώσικο χρώμα, όπως έδειξαν και οι πρόσφατες απαράδεκτες απελάσεις ρώσων διπλωματών από την χώρα μας.

Αυτοί οι βρώμικοι νεοψυχροπολεμικοί σχεδιασμοί του αμερικανονατοϊκού ιμπεριαλισμού και της πιο αντιδραστικής ιμπεριαλιστικής Δύσης δεν έχουν απλώς στόχο τον λαό του Ντονμπάς και την Ρωσία αλλά στοχεύουν ευρύτερα σε ένα νέο ψυχρό πόλεμο, στον έλεγχο και στην καθυπόταξη λαών και χωρών που παλεύουν για δημοκρατία και ανεξαρτησία, ιδιαίτερα στην περιοχή των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης ανατολής. Αυτοί οι νεοψυχροπολεμικοί σχεδιασμοί οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε νέες τυχοδιωκτικές αναφλέξεις και επιθετικούς πολέμους, πνίγοντας στο αίμα τα όνειρα λαών και νεολαίας για ένα ειρηνικό, δίκαιο και ανθρώπινο μέλλον με συνεργασία, αλληλεγγύη και συνανάπτυξη.

Αυτήν την ώρα, η στυγερή δολοφονία του αντάρτη και λαοπρόβλητου πολιτικού ηγέτη της Λ.Δ. του Donetsk, Αlexandr Zakharchenko, δεν πρόκειται να πτοήσει και να τρομοκρατήσει καμιά από τις δυνάμεις που μάχονται στην Ουκρανία και στην ευρύτερη περιοχή μας για ελεύθερους λαούς, για ανεξάρτητες χώρες, για δημοκρατία, ειρήνη, ισότιμη συνεργασία, αλληλεγγύη και δικαιοσύνη ενάντια στον ιμπεριαλισμό , το νεοφιλελευθερισμό και το νεοναζισμό που ξανασηκώνει κεφάλι.

Σήμερα όσο ποτέ, η Ελλάδα χρειάζεται στην ταραγμένη και γεμάτη κινδύνους περιοχή μας να σταματήσει την υποδούλωση της στην αμερικανονατοϊκή και Γερμανική αποικιοποίηση και να σταματήσει τους εναγκαλισμούς με αντιδημοκρατικά καθεστώτα νεοναζιστικών αποφύσεων τύπου Ποροσένκο της Ουκρανίας.

Η Ελλάδα όσο ποτέ χρειάζεται να εγγράψει στην πορεία της και τις σημαίες της τις μεγάλες επιλογές μιας ελεύθερης, βαθιά δημοκρατικής , ανεξάρτητης και αντιϊμπεριαλιστικής χώρας με πραγματικά πολυδιάστατη κατεύθυνση πολιτικών και οικονομικών εξωτερικών σχέσεων.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας