Πέρασε στα πέναλτι ο ΠΑΟΚ 5-3 (κανονική διάρκεια και παράταση 2-1)

968
Πέρασε στα πέναλτι ο ΠΑΟΚ

Από την άσπρη βούλα στους «16» ο ΠΑΟΚ. Οι «ασπρόμαυροι» προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, επικρατώντας της Μίντιλαντ με 5-3 στα πέναλτι.

Με πρωταγωνιστή τον Πασχαλάκη στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, ο ΠΑΟΚ σφράγισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού. Μετά το 2-1 στην κανονική διάρκεια του αγώνα και την παράταση, οι «ασπρόμαυροι» λύγισαν τη Μίντιλαντ με 5-3 στα πέναλτι και θα συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έδειξε απίστευτη ψυχραιμία στα πέναλτι, ευστόχησε και στα πέντε, κλειδώνοντας με αυτόν τον τρόπο την πρόκριση.

Ζίβκοβιτς και Βιεϊρίνια ήταν αυτοί που σημείωσαν τα δύο ασπρόμαυρα γκολ στην κανονική διάρκεια, με τη Μίντιλαντ να σκοράρει με τον Χεγκ στο 80΄. Δοκάρι για τους Δανούς λίγα λεπτά πριν τη λήξη του 90λεπτου, που έχασαν τρομερή ευκαιρία για να κλέψουν την πρόκριση.

Ασπρόμαυρη υπεροχή

Από τα πρώτα λεπτά, ο ΠΑΟΚ μπήκε με διάθεση να πιέσει τη Μίντιλαντ. Κατά κύριο λόγο, οι «ασπρόμαυροι» έκαναν επιθέσεις από τη δεξιά πτέρυγα με κύριο εκφραστή στον Ζίβκοβιτς.

Στο 18΄ είχαμε την πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα. Οι Δανοί έφυγαν στην αντεπίθεση με πολύ καλές προϋποθέσεις, με τον Σίστο να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Πασχαλάκη να λέει «όχι».

Δύο λεπτά αργότερα ήρθε και το πρώτο γκολ του Δικεφάλου. Απίθανη ασυνεννοησία από τους αμυντικούς της Μίντιλαντ, ο Τσόλακ εκμεταλλεύεται την γκέλα και στρώνει στον Ζίβκοβιτς για το 1-0.

Πριν καλά-καλά σωπάσουν οι πανηγυρισμοί από το πρώτο τέρμα, ο ΠΑΟΚ χτύπησε ξανά. Στο 26΄, με μια απίστευτη οβίδα εκτός περιοχής, ο Βιεϊρίνια έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα του Όλαφσον για το 2-0.

Στο 40΄, ο γκολκίπερ των Δανών μπλόκαρε το σουτ του Τσόλακ, με το 2-0 να είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Ψυχρολουσία στο τέλος

Στην επανάληψη η Μίντιλαντ μπήκε καλά και στο 60′ ο Πασχαλάκης σταμάτησε τον Χεκ ο οποίος εκτέλεσε από κοντά. Ο ίδιος παίκτης απείλησε και με προβολή στο 76′. Τέσσερα λεπτά μετά βρήκε το γκολ. Ο Μάγερ ελευθερώθηκε από δεξιά και σέντραρε με τον κεντρικό αμυντικό της Μίντιλαντ να πιάνει κεφαλιά-ψαράκι και να μειώνει σε 2-1.

Στην αμέσως επόμενη φάση, οι Δανοί έφτασαν αγκαλιά με την ισοφάριση-πρόκριση. Ο Σβιατσένκο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Ετσι, οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση. Σε δυο περιπτώσεις, ο Τσόλακ ήταν ο… μοιραίος. Ο Όλαφσον μπλόκαρε την κεφάλια του Κροάτη, ενώ αμέσως μετά ο επιθετικός του ΠΑΟΚ απέτυχε να σκοράρει από το ύψος του πέναλτι.

Το 2-1 παρέμεινε, με τους δυο συλλόγους να λύνουν τους λογαριασμούς τους στα πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πρώτος. Ο Τσόλακ έκανε την αρχή και σκόραρε.

Ακολούθησε ο Μάξ Μάγερ με τον Πασχαλάκη να αποκρούει.

Ο Σίντκλεϊ εκτέλεσε ωραία και έκανε το 2-1.

Το επόμενο πέναλτι για την Μίντιλαντ το χτύπησε ο Άντερσον και σκόραρε.

Ο Σβαμπ ακολούθησε και έκανε το 3-1.

Ο και έκανε το 3-2.

Ο Μιτρίτσα σκόραρε για το 4-2.

Ακολούθησε ο Λιντ και μείωσε σε 4-3.

Το κρίσιμο πέμπτο πέναλτι ανέλαβε ο Κούρτιτς. Ο Σλοβένος ευστόχησε και έστειλε στους 16 τον ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (71’Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (90’Σοάρες), Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς (104’Σβαμπ), Αουγκούστο (74’Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (71’Μίτρίτσα), Τσόλακ.

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ: Όλαφσον, Γ. Άντερσον, Τίχοσεν, Σβιατσένκο, Ζουνίνιο (46’Χεκ), Παουλίνιο (46’Ντιρ), Ίσακσεν (99’Τσάρλες), Ονιεντίκα, Εβάντερ, Σίστο (46’Μάγερ), Μπρουμάδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας