Πάτρα: Ρομά περικύκλωσαν το αυτοκίνητο του αστυνομικού διευθυντή Αχαϊας

772
Ρομά περικύκλωσαν το αυτοκίνητο

Ο άδικος θάνατος κάτω από τα αστυνομικά πυρά του 20χρονου Ρομά στο Πέραμα και ο τραυματισμός ανήλικου συνεπιβάτη του έχει πυροδοτήσει ένταση και συγκρούσεις σε όλη την Ελλάδα, κινητοποιώντας κατά τόπους τους Ρομά εναντίον της αστυνομίας.

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση τις τελευταίες ώρες στην Αχαΐα μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες και τα αλυσιδωτά “μπλόκα” των Ρομά σε διάφορες περιοχές του εθνικού οδικού δικτύου.

Παραλία, Βραχνέικα, Ροδοδάφνη και Σαγέικα έθεσαν σε συναγερμό την τοπική Αστυνομία καθώς ομάδες Ρομά βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του 20χρονου στο Πέραμα.

Κίνδυνο για τη σωματική του ακεραιότητα αντιμετώπισε, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες και ο αστυνομικός διευθυντής Αχαϊας, ταξίαρχος, Γιάννης Κυριακόπουλος, μεταβαίνοντας σε ένα από το μπλόκα που είχαν δημιουργήσει ρομά.

Ξαφνικά το υπηρεσιακό του όχημα, περικυκλώθηκε από δυο αγροτικά αυτοκίνητα, στα οποία επέβαιναν Ρομά, που άρχισαν να πετροβολούν το υπηρεσιακό όχημα. Ευτυχώς η αντίδραση του οδηγού του κ. Κυριακόπουλου, ήταν καταλυτική καθώς απομάκρυνε με αστραπιαίες κινήσεις το όχημα και απέτρεψε τα χειρότερα.

Πηγή: flamis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας