Ο Steinmeier στην Αθήνα και το Βερολίνο προκαλεί: Nein αποζημιώσεις

2434

«Νομικά και πολιτικά οριστικά ρυθμισμένο» θεωρεί η γερμανική κυβέρνηση το ζήτημα πολεμικών αποζημιώσεων έναντι της Ελλάδας, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, σημειώνοντας ότι η θέση του Βερολίνου δεν έχει αλλάξει.

Ενώ στην Αθήνα, σε μια εντυπωσιακή κίνηση εθελοδουλίας, τιμάται ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, με την ανακήρυξή του σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής, η γερμανική κυβέρνηση καθιστά, για μια ακόμη φορά, σαφές, ότι θεωρεί κλεισμένο το ζήτημα των κατοχικών γερμανικών αποζημιώσεων, και συνάμα εκθέτει την ελληνική κυβέρνηση, αναφέροντας ότι “δεν υπάρχει καμία επίσημη κίνηση” από την πλευρά της.

Απαντώντας σε ερώτηση Πολωνού δημοσιογράφου σχετικά με τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης ενόψει της διατύπωσης νέων αξιώσεων από την ελληνική πλευρά, ο Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε: «Έχουμε συζητήσει αυτό το θέμα πραγματικά πολλές φορές. Η θέση μας είναι ότι το ζήτημα γερμανικών επανορθώσεων έχει νομικά και πολιτικά οριστικά ρυθμιστεί. Σε αυτήν την θέση δεν έχει αλλάξει κάτι. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει καμία επίσημη κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης».

Εν τω μεταξύ, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε άγνοια, όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει συνεννόηση της ελληνικής με την πολωνική κυβέρνηση για την διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία.

«Ειλικρινά, δεν έχω καμία πληροφορία για αυτό. Θα αποτελούσε και έκπληξη εάν είχα πληροφορίες για πιθανές συνεννοήσεις μεταξύ Πολωνίας και Ελλάδας. Δεν τις έχω», κατέληξε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Μέρκελ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας