Ο Juncker κινδυνολογεί για τα πάντα στρεφόμενος κατά Trump: Πόλεμος στα Βαλκάνια χωρίς ΕΕ!

1551
juncker

Εάν καταρρεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ξεσπάσει πόλεμος στα Δυτικά Βαλκάνια, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, απευθυνόμενες στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump.
Μιλώντας στους Financial Times, ο Juncker χαρακτήρισε ενοχλητικούς και μη αναμενόμενους τους πανηγυρισμούς Trump για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, M. Pence τον κάλεσε να σταματήσει τις προτροπές προς άλλες χώρες να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης χαρακτήρισε τραγωδία την απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την Ε.Ε. εκτιμώντας ότι το κόστος του Brexit θα ανέλθει σε 60 δισ. ευρώ.

«Τραγωδία το Brexit, στα 60 δισ. ευρώ το κόστος»

Στο γεγονός ότι το νομοσχέδιο εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να “υπολογιστεί επιστημoνικά” αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ερυωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claude Juncker, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο δίκτυο BBC, την παραμονή της 60ης επετείου της συνθήκης ίδρυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρώμη.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του Brexit και στις οικονομικές υποχρεώσεις του οφείλει να διευθετήσει η χώρα απέναντι στην Ευρπωαϊκή Ένωση πριν από την αποχώρησής της, ο Juncker τόνισε ότι η Μεγάλη Βρετανία έχει αναλάβει ορισμένες δεσμεύσεις ως μέλος της Ένωσης, τις οποίες και οφείλει να τηρήσει.
“Δεν πρόκειται για κυρώσεις ή για κάποια τιμωρία, αλλά η Βρετανία πρέπει να γνωρίζει ότι το νομοσχέδιο του Brexit πρέπει να υλογιστεί επιστημονικά και ότι ο σχετικός λογαριασμός πρέπει να εξοφληθεί”, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κανέναν εχθρικό κλίμα εντός της Ένωσης απέναντι στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ωστόσο, ένα ζήτημα το οποίο κατά τον ίδιο τον Juncker δε μπορεί να διαπραγματευτεί είναι η τύχη των 4,5 εκατ. πολιτών της ΕΕ που ζουν και εργάζονται στη Μεγάλη Βρετανία, για τους οποίους τόνισε ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να τους απομακρύνει από τα σπίτια τους και τις δουλειές τους.
“Δεν αφορά τις διαπραγματεύσεις, αλλα τον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Υπενθυμίζουμε ότι οι οικονομικές δεσμεύσεις που ενδεχομένως να κληθεί να διευθετήσει η Μεγάλη Βρετανία πριν αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση υπολογίζεται ότι μπορεί να αγγίξουν ακόμα και τα 60 δισ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας