Ο Geoffrey Pyatt κατά Λαφαζάνη. Το ρωσικό αέριο έχει γίνει για τις ΗΠΑ εφιάλτης

3093
pyatt

Γενικός δερβέναγας αυτής της χώρας ο Geoffrey Pyatt, ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, περιφρονεί και συχνά εξευτελίζει τους υπαλλήλους του στο Μαξίμου, στο Υπουργείο Εξωτερικών και στη ΝΔ.

Ο Geoffrey Pyatt, λοιπόν, γνωρίζει άριστα όχι μόνο ποιο είναι το καλό αυτής της χώρας αλλά και ποιο είναι το καλό ολάκερης της Ευρώπης.

Γι’ αυτό ο Geoffrey Pyatt έφτυσε και λοιδόρησε για άλλη μία φορά, την συμφωνία του Λαφαζάνη με την Ρωσία στην Πετρούπολη, που αφορούσε την κατασκευή ενός αγωγού, προέκτασης του Turkish Stream, που θα ξεκινάει από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και μέσω της Βόρειας Ελλάδας θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη.

Παρότι ο αγωγός αυτός, με τη συμφωνία Λαφαζάνη, μπήκε στο ψυγείο από τους ΤσίπραΣκουρλέτηΣταθάκη, το φάντασμά του ή η δυνατότητα να αναβιώσει το σχέδιο με εκείνη ή την άλλη μορφή, έχει στοιχειώσει στα μυαλά των Αμερικανών επισήμων και έχει γίνει εφιάλτης τους.

Ο αγωγός αυτός, με ρωσικό φυσικό αέριο, που θα ήταν υπερκερδοφόρος για τη χώρα μας και γεωπολιτικά αναντικατάστατος, μας είπε με ύφος προστάτη ο Geoffrey Pyatt, θα ήταν επιζήμιος για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, αφού θα την παρέδιδε, τάχα, στα νύχια της Ρωσίας, η οποία, ελέγχοντας τον αγωγό, θα μπορούσε – υποτίθεται – να στραγγαλίσει την Ευρώπη.

Τόσο τρομοκρατικός και εκβιαστικός υπήρξε ο Geoffrey Pyatt σε ένα Φόρουμ, που λάμβανε μέρος η μισή κυβέρνηση, χωρίς να βρεθεί κανείς να του δώσει μια αποστομωτική απάντηση και κυρίως να του πει ότι όλα όσα είπε συνιστούν κατάφωρη επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας και επέμβαση στην Ευρώπη και πως δεν είναι δυνατόν να προστάζει και να κατευθύνει αυτός, ένας πρεσβευτής και μάλιστα ιδιαίτερης θρασύτητας, κατά τα συμφέροντα των ΗΠΑ την ενεργειακή πολιτική της χώρας μας και τις ενεργειακές και γεωπολιτικές της συνεργασίες.

Αλλά ποιος από την κυβέρνηση και την μνημονιακή αντιπολίτευση να του πει αυτές τις αλήθειες. Ακούγανε όλοι σαν κότες τις διαταγές και τις εντολές του Geoffrey Pyatt και έτοιμοι από καιρό να τις εφαρμόσουν, όπως και το κάνουν.

Αυτά που έπρεπε να λεχθούν, τα έλεγε και έδινε αποστομωτικές απαντήσεις στις ΗΠΑ και τους ψυχροπολεμικούς κύκλους της ΕΕ μόνο ο Παν. Λαφαζάνης, ο οποίος υπεράσπιζε την υπόληψη και το συμφέρον της χώρας και όχι τα βρώμικα ιμπεριαλιστικά αμερικανικά ενεργειακά σχέδια, στη βάση των οποίων η χώρα μετατρέπεται σε ενεργειακή αποικία των ΗΠΑ, των πολυεθνικών εταιρειών και της εγχώριας ξενόδουλης παρασιτικής ολιγαρχίας.

Γρήγορα, όμως, ελπίζουμε, με τον λαό μας σηκωμένο από τον «καναπέ», η Ελλάδα θα ξανάρθει στο προσκήνιο για να κερδίσει αυτό που της αξίζει: την περηφάνεια και το μέλλον της.

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας