Ο Bill Gates αγοράζει γη-Περιμένει κρίση με «εξαέρωση» του χρήματος;

Περιμένει κρίση με «εξαέρωση» του χρήματος

Σε εκτεταμένες αγορές γης προχωράει ο Bill Gates όπως αναφέρει η DW, ο οποίος θέλει να εξασφαλίσει ότι θα διαθέτει πραγματικό πλούτο μετά από μια επικείμενη μελλοντική οικονομική κρίση, η οποία θα «εξαερώσει» το παραστατικό «φανταστικό» χρήμα της σημερινής εποχής.

Ο Bill Gates, ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, θεωρείται πλέον ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας στις ΗΠΑ, καθώς έχει αποκτήσει 1.077.000 στρέμματα σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Bill Gates θέλει να αποκτήσει πραγματικό πλούτο

Αυτό που επιχειρεί να κάνει ο γνωστός επιχειρηματίας, είναι να αποκτήσει αληθινά assets τα οποία θα έχουν αξία όταν το οικονομικό σύστημα του… «Μίκι Μάους» που διαθέτουμε τώρα, θα πάψει να υπάρχει.

Αυτή την στιγμή δημιουργείται καθημερινά άφθονο παραστατικό «αεροχρήμα» (air… money) το οποίο δεν αντιστοιχεί στα πραγματικά παγκόσμια περιουσιακά στοιχεία και η ύπαρξή του έχει αξία μόνο γιατί μέχρι τώρα από κοινή σύμβαση όλοι αποδεχόμαστε ότι «είναι υπαρκτό και αξιακό προϊόν».

Δηλαδή το χρήμα ισχύει γιατί αποδεχόμαστε ότι… ισχύει.

Οι λόγοι ύπαρξής του είναι καθαρά αξιωματικοί και οντολογικοί.

Το παραστατικό χρήμα οδεύει προς το τέλος του

Όμως επειδή η χρησιμότητά του είναι μόνο για να εξυπηρετεί τα διογκούμενα παγκόσμια χρέη, γι’αυτό και η αξία του «μηδενίζεται» σε ελάχιστο χρόνο αφού χρησιμοποιηθεί.

Είναι δηλαδή για την εξυπηρέτηση ομολόγων, δηλαδή χρεών και ποτέ δεν φτάνει στην πραγματική οικονομία και στις τσέπες των πολιτών.

Είναι ζήτημα χρόνου αυτή η «φούσκα» να σκάσει ιδιαίτερα μετά την πανδημία του κορωνοϊού, όπου όλες οι χώρες εκδίδουν αφειδώς χρήμα άνευ αντικρίσματος απλά για να διατηρήσουν την ρευστότητα, δηλαδή να κινούνται τα πράγματα.

Φυσικά σε περίοδο παγκόσμιας «εξαέρωσης» τα μόνα που μετράνε, είναι αυτά που έχουν αυθεντική ύπαρξη, δηλαδή ο χρυσός, η γη και φυσικά οι πρώτες ύλες.

Όλα τα άλλα εξαφανίζονται μέσα σε μια «μπουρμπουλήθρα» παράνοιας (παράνοια είναι το πως επιτρέψαμε να ζούμε έτσι τα τελευταία 60 χρόνια).

Ο «Farmer Bill» βλέπει μακριά

Το αμερικανικό περιοδικό The Land Report, που παρουσιάζει κάθε χρόνο έναν κατάλογο με τους 100 μεγαλύτερους γαιοκτήμονες της χώρας, τον ονόμασε «Farmer Bill» (Αγρότη Μπιλ).

Ο δισεκατομμυριούχος – η περιουσία του οποίου, σύμφωνα με το Forbes, ανέρχεται σε 121 δισ. δολάρια – έχει πλέον στην κατοχή του ένα τεράστιο αριθμό γεωργικών εκτάσεων που εκτείνεται σε 19 πολιτείες. Η συνολική έκταση που κατέχει είναι 269.000 έικρ (acres) ή 1.077.000 στρέμματα.

Σύμφωνα με το Forbes, ο Bill Gates έχει στην κατοχή του εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης σε 18 πολιτείες.

Το χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει κτήματα σε Αρκάνσας (περίπου 192.000 στρέμματα), Αριζόνα (σχεδόν 100.000 στρέμματα), Καλιφόρνια (σχεδόν 20.000 στρέμματα) και μικρότερες εκτάσεις σε Κολοράντο, Φλόριντα, Άινταχο, Ιλινόις, Αϊόβα, Μίσιγκαν, Μισισιπί, Νεμπράσκα, Νέο Μεξικό, Βόρεια Καρολίνα, Οχάιο, Ουάσινγκτον, Ουισκόνσιν και Γουαιόμινγκ.

Το Ιδρυμα Gates έχει, επίσης, επενδύσει στην «ανάπτυξη και διάδοση ανθεκτικών στην κλιματική αλλαγή υπερκαλλιεργειών» για τις οποίες δημιούργησε μια ΜΚΟ που ονομάζεται «Gates Ag One».

Ο Bill Gates, σε μια συζήτηση στο Reddit, απαντώντας σε ερωτήσεις αγνώστων γιατί αγοράζει τόση γη, απάντησε: «Αυτό επέλεξε να κάνει η επενδυτική μου ομάδα. Δεν σχετίζεται με το κλίμα» αφήνοντας να εννοηθεί ότι το κίνητρό του είναι κυρίως το κέρδος.

Ο Gates πρόσθεσε ότι ο κύριος μοχλός των αγορών ήταν η επιστήμη της ανάπτυξης νέων σπόρων και βιοκαυσίμων.

«Ο τομέας της γεωργίας είναι σημαντικός. Με πιο παραγωγικούς σπόρους μπορούμε να αποφύγουμε την αποψίλωση των δασών και να βοηθήσουμε την Αφρική να αντιμετωπίσει τις κλιματικές δυσκολίες, με τις οποίες βρίσκεται ήδη αντιμέτωπη.

Δεν είναι σαφές πόσο μπορούν να φτηνύνουν τα βιοκαύσιμα, αλλά αν φτηνύνουν, μπορούν να λύσουν το πρόβλημα των εκπομπών ρύπων των αερομεταφορών και των φορτηγών» επεσήμανε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας