Ο ύπατος αρμοστής της χώρας, πρέσβης των ΗΠΑ G. Pyatt, επιθεωρεί προκλητικά την ακεραιότητα του αγάλματος Τρούμαν

2333
pyatt

Στο άγαλμα του Τρούμαν στο κέντρο της Αθήνας,  που επιχείρησαν να γκρεμίσουν διαδηλωτές την περασμένη Δευτέρα, βρέθηκε ο Αμερικανός πρέσβης Geoffrey Pyatt.
Ο κ. Pyatt με ανάρτησή του στο Τwitter σχολιάζει ότι μόλις επέστρεψε από το Άγιον Ορος, σταμάτησε ως γενικός επιθεωρητής της χώρας να «τσεκάρει» το άγαλμα του Χάρι Τρούμαν.
Αναρτώντας τρεις φωτογραφίες, ο κ. Pyatt σχολίασε μέσω Τwitter πως βρέθηκε αμέσως μετά την επίσκεψή του στο Άγιον Ορος στο σημείο που στέκεται το άγαλμα, το οποίο, όπως ανέφερε προκλητικά, συμβολίζει τη «γενναιοδωρία των ΗΠΑ προς την Ελλάδα» κατά τη διάρκεια των πιο σκοτεινών χρόνων της.
«Μόλις επέστρεψα από τον Αθω, σταμάτησα να ελέγξω το άγαλμα του Χάρι Τρούμαν, ένα σύμβολο της συμμαχίας ΗΠΑ-Ελλάδας και μια υπενθύμιση της γενναιοδωρίας του αμερικανικού λαού κατά τη διάρκεια των πιο σκοτεινών χρόνων της», έγραψε.
Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της προχθεσινής διαδήλωσης φοιτητών και μαθητών κατά των βομβαρδισμών στη Συρία, διαδηλωτές επεχείρησαν να γκρεμίσουν το άγαλμα του προέδρου των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν στο κέντρο της Αθήνας και αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν βίαια για να το αποτρέψουν.

Στη μία από τις τρεις φωτογραφίες που ανήρτησε στον λογαριασμό του ο Αμερικανός πρέσβης φαίνονται τα σημάδια από τον τροχό με τον οποίο διαδηλωτές επιχείρησαν να κόψουν τα πόδια του αγάλματος.

Η ανάρτηση

tweet pyatt
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας