Ο χασάπης και σύμμαχος του Τσίπρα, Νετανιάχου συγχαίρει τους στρατιώτες του για τις θηριωδίες στην Γάζα!

1529
νετανιάχου

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επαίνεσε το Σάββατο τον στρατό για τη «φύλαξη των συνόρων της χώρας» κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της Παρασκευής στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, όπου 16 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά.
«Μπράβο στους στρατιώτες μας» (!), είπε ο κ. Νετανιάχου σε ανακοίνωση του.
«Το Ισραήλ δρα σθεναρά και με αποφασιστικότητα για την προστασία της κυριαρχίας του και την ασφάλεια των πολιτών του», υπογράμμισε.
Την Παρασκευή, χιλιάδες Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, συγκεντρώθηκαν κατά μήκος του συνοριακού φράκτη που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ στο πλαίσιο της κινητοποίησης της ισλαμιστικής Χαμάς για την «μεγάλη πορεία επιστροφής», που είναι προγραμματισμένη να διαρκέσει έξι εβδομάδες.
Το κίνημα διαμαρτυρίας προβλέπει συγκεντρώσεις κατά μήκος του φράκτη ασφαλείας ανάμεσα στη Γάζα και το Ισραήλ για να απαιτήσουν «το δικαίωμα επιστροφής» των Παλαιστινίων προσφύγων και να καταγγείλουν τον αυστηρό αποκλεισμό που έχει επιβάλει το εβραϊκό κράτος στη Γάζα.
Ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε ότι άνοιξε πυρ κατά των διαδηλωτών που πετούσαν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των στρατιωτών. Σύμφωνα με το στρατό, διαδηλωτές προσπάθησαν να καταστρέψουν τον συνοριακό φράκτη και να διεισδύσουν στο ισραηλινό έδαφος.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας, 16 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 1.400 τραυματίσθηκαν, εκ των οποίων 758 από πραγματικά πυρά κατά τις συγκρούσεις. Δεν υπήρξε νεκρός ή τραυματίας από την ισραηλινή πλευρά.
Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν το Ισραήλ για δυσανάλογη χρήση βίας, καταγγέλλοντας ότι Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβολούν ενάντια σε διαδηλωτές χωρίς να αποτελούν απειλή, ενώ οργανώσεις προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναρωτιούνται για τη χρήση πραγματικών πυρών.
Ο πρόεδρος του Κράτους της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς κήρυξε το Σάββατο ημέρα εθνικού πένθους, επιρρίπτοντας στο Ισραήλ την αποκλειστική ευθύνη για τους νεκρούς.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και η ύπατη εκπρόσωπος της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φεντερίκα Μογκερίνι ζήτησαν απολύτως υποκριτικά και αντί να λάβουν άμεσα μέτρα κατά του Ισραήλ, τη διεξαγωγή «ανεξάρτητης και διαφανούς έρευνας» για τα γεγονότα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας