Ο Τραμπ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορονοϊού

679
τραμπ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας του κορονοϊού κήρυξε τις ΗΠΑ ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδικασίες επιβράδυνσης της εξάπλωσης του ιού.

Ειδικότερα ο Τραμπ ανακοίνωσε πως 50 δισεκατομμύρια δολάρια καθίστανται διαθέσιμα σε Πολιτείες για την καταπολέμηση του ιού. Ζήτησε, μάλιστα, από κάθε νοσοκομείο της χώρας να ενεργοποιήσει το σχέδιο προετοιμασίας έκτακτης ανάγκης, ενώ ζήτησε και από κάθε Πολιτεία να δημιουργήσει κέντρα έκτακτης ανάγκης.

Στις ΗΠΑ μέχρι χθες έχουν καταγραφεί 1.678 κρούσματα του νέου κορονοϊού, 414 περισσότερα από προχθές, ενώ 41 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Κρούσματα έχουν καταγραφεί σε 46 πολιτείες.

Μέσα στην εβδομάδα η Νέα Υόρκη έβγαλε την εθνοφρουρά στους δρόμους, προκειμένου να περιορίσει τα κρούσματα, ενώ και η πολιτεία της Ουάσιγκτον κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Χθες ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια, Ραλφ Νόρτχαμ ανακοίνωσε το κλείσιμο των σχολείων για διάστημα τουλάχιστον δυο εβδομάδων ως μέτρο πρόληψης από τη διάδοση του κορονοϊού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας