Ο τρίτος Αττίλας εν δράσει: Το OrucReis “αποσύρθηκε”, το Μπαρμπαρός εισβάλλει

2296
navtex

Ιδού οι μεγάλες επιτυχίες της κυβέρνησης στην τελευταία ελληνοτουρκική κρίση: Το Oruc Reis αποσύρθηκε, αφήνοντας “γκρίζα” την ελληνική υφαλοκρηπίδα της Ανατολικής Μεσογείου και την υποχρέωση της Ελλάδας ενός εφ’ όλης της ύλης διαλόγου με την Τουρκία για το τι θα “παραχωρηθεί” στην τελευταία. Ταυτόχρονα το Μπαρμπαρός ξεκινάει, στα πλαίσια του νέου θαλάσσιου Αττίλα, να εισβάλλει στην κυπριακή ΑΟΖ!

Η κυβέρνηση δεν φτάνει που προχώρησε σε νέες υποχωρήσεις, ξέχασε για άλλη μια φορά την Κύπρο και την άφησε έκθετη στις ορέξεις της Τουρκίας, μιας και την θεωρεί πολύ μακριά για να μπορέσει να την συνδράμει! Κύπρος, λοιπόν, πολύ μακρινή και εγκαταλελειμμένη από μια Ελλάδα που την χαρακτηρίζει όλο και πιο βαθιά η υποτέλεια.

Απέπλευσε αργά το απόγευμα από το λιμάνι των Όλμων (Tasucu) στην Τουρκία το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός» το οποίο κατευθύνεται στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μετά την έκδοση NAVTEX από την Τουρκία για σεισμογραφικές έρευνες στα οικόπεδα 2,3 και 13 της κυπριακής ΑΟΖ, το «Μπαρμπαρός» ξεκίνησε το ταξίδι της νέας εισβολής.

Εξάλλου, αντί-NAVTEX εξέδωσε το ΚΣΕΔ, το οποίο καταδεικνύει την παρανομία της Τουρκίας εντός των θαλάσσιων υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας