Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ο ΔΟΛ στην εξουσία. Ο Β. Μουλόπουλος στο τιμόνι του ΔΟΛ

3428
δολ

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά ο ΔΟΛ μένει. Αποδεικνύεται ότι κάθε κυβέρνηση χρειάζεται τον ΔΟΛ της.
Στα χέρια του Βασίλη Μουλόπουλου είναι πλέον οι τύχες του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Με μια αιφνίδια απόφαση του κουμπάρου του Στ. Ψυχάρη, το κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετημένος από τον ίδιο τον Τσίπρα και πρόεδρος του Δ.Σ της Αυγής ανέλαβε να «σώσει» τον υπερχρεωμένο ΔΟΛ.
Ο επί πολλά χρόνια δημοσιογράφος του Βήματος (με τα ΝΕΑ δεν είχε καμία σχέση), τοποθετημένος από τον Τσίπρα βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, απεδέχθη προθύμως την πρόταση όπως αναφέρει ο ΔΟΛ.
Ο Β. Μουλόπουλος αυτή τη στιγμή είναι πρόεδρος του Δ.Σ. της Αυγής και να σημειώσουμε ότι επί χρόνια ήταν «σύνδεσμος» ανάμεσα στο Τσίπρα και τον ΔΟΛ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ανακοίνωση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε.:
«Η Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. εζήτησε χθες από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δυο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα» (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς), πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ.
Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση.».

Η κυβέρνηση το παίζει «Κινέζος»: Ηταν προσωπική του επιλογή

Για «προσωπική» και απολύτως σεβαστή επιλογή του Βασίλη Μουλόπουλου κάνει λόγο η κυβέρνηση, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, επιχειρώντας να αποποιηθεί την ενεργή συμμετοχή της στις εξελίξεις του ΔΟΛ.
Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές «ήταν προσωπική επιλογή του Μουλόπουλου να αποδεχθεί την πρόταση του ΔΟΛ».
Σημείωναν δε οι ίδιες πηγές πως η απόφαση αυτή είναι «απολύτως σεβαστή καθώς επί πολλά χρόνια υπήρξε διευθυντικό στέλεχος του συγκεκριμένου Ομίλου».
Η κυβέρνηση εδώ λέει ένα διπλό ψέμα. Πρώτον, ο Β. Μουλόπουλος ουδέποτε υπήρξε διευθυντικό στέλεχος του ομίλου του ΔΟΛ, αλλά μόνο Διευθυντής Σύνταξης του Βήματος και δεύτερον, η αποστολή που ανέλαβε στον ΔΟΛ έγινε με άμεση εντολή του Τσίπρα και με σαφείς κατευθύνσεις από τον ίδιο.

Β. Μουλόπουλος: Είδα φίλους και μπήκα!

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι εξηγήσεις Μουλόπουλου, μετά το σάλο που προκλήθηκε από την τοποθέτησή του στο ΔΟΛ.
Σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Βήματος, σχεδόν τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ο Β. Μουλόπουλος υποστηρίζει ότι αποδέχθηκε την πρόταση του κουμπάρου του Ψυχάρη λόγω της τριαντάχρονης θητείας του στον Οργανισμό Λαμπράκη και τη φιλία του με τους συναδέλφους του.
«Η τριαντάχρονη θητεία μου στο ΔΟΛ και η φιλία μου με τους συναδέλφους με ώθησαν να αναμειχθώ στην προσπάθεια διάσωσης του Οργανισμού και των ιστορικών του εφημερίδων», είπε, προκαλώντας θυμηδία και ειρωνικά σχόλια ο Β. Μουλόπουλος.

1 σχόλιο

  1. Να υπενθυμίσω πως τις προηγούμενες ημέρες δεκάδες διανοούμενοι απαιτούσαν από την κυβέρνηση να παρέμβει για τη διάσωση του ομίλου. Δεν ξέρω αν ο συγκεκριμένος τρόπος παρέμβασης είναι ο καλύτερος, αν θα μπορούσε να υπάρξει κάποιος διαφορετικός ή να αφεθεί να κλείσει ο ΔΟΛ. Από εσάς περιμένω μια άποψη σχετικά..Διαφορετικά, την απόλυτη καταδίκη της κυβέρνησης μάς την παρουσιάζουν , μάλλον, με πιο γλαφυρό- εμπεριστατωμένο τρόπο η Καθημερινή και τα αδελφάκια της στα όποια μέσα ενημέρωσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας