Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα «επιχειρηματικά συμφέροντα»

2052
τουρισμού

Πόσο μακρινή άραγε, είναι η εποχή που ο Πάνος Καμένος έτρεχε να φωτογραφηθεί με τον Ιβάν Σαββίδη στην Παναγία Σουμελά;

Πόσο μακρινή είναι η εποχή που ο Πάνος Καμένος συνόδευε τον Ιβάν Σαββίδη στο νέο του απόκτημα τον τηλεοπτικό σταθμό «ΕΨΙΛΟΝ»; Πολύς καιρός δεν πάει.

Κι όμως το κυβερνητικό non paper αποδίδει σε επιχειρηματικά συμφέροντα με έδρα τον Πειραιά και την Θεσσαλονίκη, την φυγή του βουλευτή κ. Λαζαρίδη από τους ΑΕΛ και συνακόλουθα από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Για το ονοματεπώνυμο των συμφερόντων από τον Πειραιά δεν έχουμε καμιά αμφιβολία. Για τον κ. Μαρινάκη πρόκειται. Για τα συμφέροντα με έδρα τη Θεσσαλονίκη, πως γύρισε έτσι το χαρτί.

Διότι είναι φανερό ποιος είναι ο επιχειρηματίας. Ο μέχρι πρότινος εκλεκτός της κυβέρνησης κ. Σαββίδης, ο κ. Καμένος ως δεξιός φιλελεύθερος μπορεί να έχει το δικαίωμα να είναι αφελής και να μην το περίμενε.

Στον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ όμως θα έπρεπε να το ξέρουν καλά πως τα συμφέροντα δεν έχουν ούτε πατρίδα ούτε φιλίες.

Πάνε όπου προστάξει το… συμφέρον τους. Αν πρόκειται για την κουτοπόνηρη αντίληψη ότι «μας ρίχνουν τα συμφέροντα» να το συζητήσουμε.

Θα πρέπει πρώτα να υπάρξει η παραδοχή ότι η εύθραυστη πια πλειοψηφία κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα και να πέσει η κυβέρνηση.

Οπότε στέκει ένα… ηρωικό αφήγημα του τύπου «μας ρίχνουν τα συμφέροντα και η οικονομική ολιγαρχία».

Στέκει βέβαια για εκείνους που είναι πρόθυμοι να το μασήσουν. Διότι πριν φτάσουμε εκεί πρέπει να δώσουμε απάντηση σε ένα άλλο ερώτημα.

Πώς είναι δυνατό να θεωρείται σταθερό ένα κυβερνητικό σχήμα που το απαρτίζουν δυο παράταιροι πολιτικά και ιδεολογικά, συνεταίροι.

Το παράδοξο λοιπόν δεν είναι η αποχώρηση του Λαζαρίδη μετά τη συμφωνία για το Μακεδονικό, αλλά η παραμονή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση.

Τα περί αποστασίας που διαρρέει η κυβέρνηση είναι αστειότητες. Ο παραλληλισμός με τα γεγονότα του 1965 εντελώς ατυχής.

Αν υπάρχουν πληροφορίες για κύμα αποχωρήσεων από κυβερνητικούς βουλευτές το πολύ-πολύ να διευκολυνθεί ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του για μια ηρωική έξοδο.

Αργά θυμήθηκε τα συμφέροντα που τάχα επιχειρούν να τη ρίξουν, η κυβέρνηση.

Όταν συναγελαζόταν μαζί τους δεν ήξερε ότι δεν έχουν κομματική πατρίδα.

Τώρα μάταια ζητάει από τον ΠΑΟΚ να βγάλει ανακοίνωση για τους προπηλακισμούς στελεχών στην Θεσσαλονίκη.

Θα έπρεπε να γνωρίζει πως όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες…

*Πηγή: pagenews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας