Ο σκαφάτος πρωθυπουργός το εφοπλιστικό δωράκι και η υποκρισία της Ν.Δ.

2262
σκαφάτος

Θα μπορούσε να είναι μια πτυχή της προσωπικής ζωής οποιουδήποτε διατηρεί φιλικές προσωπικές σχέσεις με το μεγάλο εφοπλιστικό κεφάλαιο, αδιάφορη για τον πολύ κόσμο, αν στην προκειμένη περίπτωση δεν επρόκειτο για τον πρωθυπουργό της χώρας.

Ο θόρυβος που προκλήθηκε από την αποκάλυψη ότι αμέσως μετά την εθνική τραγωδία με τη φονική πυρκαγιά που στέρησε τη ζωή σε μια εκατοντάδα ανθρώπους, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε διακοπές σε υπερπολυτελή θαλαμηγό που του παραχωρήθηκε από γνωστή εφοπλιστική οικογένεια, και εύλογος είναι και σοβαρά ζητήματα εγείρονται.

Φυσικά, δεν πρόκειται για ζήτημα που αφορά στο αν έχει δικαίωμα ο πρωθυπουργός να κάνει διακοπές ακόμη και μετά από μια μεγάλη εθνική τραγωδία. Αυτό αποτελεί περισσότερο ζήτημα ευαισθησίας του καθενός και στην προκειμένη περίπτωση του ίδιου του Τσίπρα.

Το ζήτημα που κυρίως εγείρεται είναι το κατά πόσο ο πρωθυπουργός μπορεί να δέχεται αυτού ή οποιουδήποτε άλλου είδους “δωράκια” από πρόσωπα που εκπροσωπούν μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς αν είναι αυτό το σοβαρό θέμα, όταν ο Τσίπρας έχει αναδειχθεί, χρόνια τώρα, σε βασικό και συνεπέστατο υπηρέτη των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, στο οποίο έχει δώσει γην και ύδωρ κυριολεκτικά. Κάποιες προσωπικές συναλλαγές και δωράκια είναι το πρόβλημα;

Κι όμως είναι κι αυτό πολιτικά σημαντικό. Είναι κάτι στο οποίο δίνεται ιδιαίτερο βάρος διεθνώς, ενώ είναι κάμποσοι οι πολιτικοί ηγέτες που υποχρεώθηκαν σε παραίτηση μετά την αποκάλυψη ανάλογων καταστάσεων.

Ένα επιπλέον σοβαρό ζήτημα που εγείρεται είναι και η αποκάλυψη ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, που εμφανίζεται ως αριστερός, φαίνεται να ρέπει στην αξιοποίηση των ευκαιριών για υπερπολυτελή τρόπο ζωής, που αποτελεί πρόκληση προς τον χειμαζόμενο και στερούμενο βασικών πόρων ζωής, εργαζόμενο λαϊκό κόσμο.

Είναι προφανές ότι η τελευταία που θα δικαιούνταν να θέσει τα πολιτικά και ηθικά αυτά ζητήματα που προκύπτουν από τη συμπεριφορά του Αλέξη Τσίπρα, είναι η Νέα Δημοκρατία. Ο θόρυβος που προκαλείται από την πλευρά της συνιστά καραμπινάτη υποκρισία, καθώς επικρίνει τον Τσίπρα για πρακτικές που αποτελούν αδιαπραγμάτευτο τρόπο ζωής και κανόνα για τα στελέχη και την ηγεσία της.

Στην προσπάθειά της να χρησιμοποιήσει την αθλιότητα Τσίπρα για μικροπολιτικά προεκλογικά οφέλη, η Ν.Δ. δεν διστάζει να ισχυριστεί ότι μόνο οι δικοί της έχουν δικαίωμα στην πολυτέλεια, κάτι που θα πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε. Πρόκειται το λιγότερο για αθλιότητα ανάλογη μ’ αυτήν του Τσίπρα! 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας