Ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς ξεκινά απεργία πείνας

1667
απεργία πείνας

Απεργία πείνας αρχίζει από σήμερα ο φυλακισμένος συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού – αριστερού HDP (τρίτης μεγαλύτερης κοινοβουλευτικής δύναμης στη Τουρκία), Σελαχαντίν Ντεμιρτάς, καταγγέλλοντας τις “παράνομες και απάνθρωπες πρακτικές”, στις φυλακές Ανδριανούπολης, όπου κρατείται από τον περασμένο Νοέμβριο, αντιμετωπίζοντας ποινή κάθειρξης 142 ετών, με κατηγορίες για “διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης (ΡΚΚ) και για “τρομοκρατική προπαγάνδα”.
Κούρδοι κρατούμενοι έχουν ήδη αρχίσει απεργία πείνας στις φυλακές της Ανδριανούπολης, της Σμύρνης, της Άγκυρας και του Βαν, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης τους. Με επιστολή τους εν τω μεταξύ πάνω από 440 διανοούμενοι, πολιτικοί και συγγραφείς καλούν τις τουρκικές αρχές να απελευθερώσουν άμεσα τους 13 βουλευτές του HDP – συμπεριλαμβανομένου του κομματικού ηγετικού “διδύμου” – και τους περίπου 90 δημάρχους τους φιλοκουρδικού κόμματος που έχουν προφυλακιστεί για “τρομοκρατία”.
Ζητούν επίσης άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης – που έχει κηρυχθεί από την περσινή απόπειρα πραξικοπήματος – πριν η χώρα οδηγηθεί ενώπιον της κάλπης του κρίσιμου δημοψηφίσματος για την εγκαθίδρυση προεδρικού συστήματος, στις 16 Απριλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας