Ο πρόεδρος του Ιρακινού Κουρδιστάν υπερασπίζεται τον κυβερνήτη Κιρκούκ

1462
κουρδισταν

Την απόφαση του ιρακινού κοινοβουλίου να απομακρύνει τον κυβερνήτη του Κιρκούκ καταδίκασε ο πρόεδρος του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί.
Σε ομιλία του σε συγκέντρωση υπέρ της διοργάνωσης δημοψηφίσματος στη Ζάκο, πόλη στην αυτόνομη εντός Ιράκ περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν, ο κ. Μπαρζανί τόνισε ότι η Βαγδάτη δεν άφησε κανένα περιθώριο για διαπραγματεύσεις για τη διοργάνωση δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία, σύμφωνα με το κουρδικό τηλεοπτικό δίκτυο, Kurdistan 24.
Η απόφαση για την απομάκρυνση του κυβερνήτη Νατζμαντίν Καρίμ ελήφθη αφού το Κιρκούκ, πλούσια σε πετρέλαιο περιοχή που διεκδικείται τόσο από την κεντρική κυβέρνηση στη Βαγδάτη όσο και από την αυτόνομη κουρδική περιοχή στο βόρειο Ιράκ, ψήφισε υπέρ της συμμετοχής του στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία των Κούρδων, το οποίο προγραμματίζεται να διεξαχθεί στις 25 Σεπτεμβρίου.
Ο κ. Καρίμ δήλωσε ότι θα παραμείνει στην εξουσία.
Αν και το Κιρκούκ δεν ανήκει στο τμήμα εκείνο του Ιράκ που έχει αυτονομία ως Ιρακινό Κουρδιστάν, έχει καταληφθεί από τις κουρδικές ένοπλες δυνάμεις (Πεσεμεργκά), οι οποίες δεν φαίνονται διατεθειμένες να επιστρέψουν την περιοχή στον έλεγχο της κεντρικής ιρακινής κυβέρνησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας