Ο Πούτιν πραγματοποιεί επίσκεψη στη Δαμασκό

785
πούτιν

Η επίσκεψη του Πούτιν στη Συρία πραγματοποιείται εν μέσω αυξημένων εντάσεων στη Μέση Ανατολή μετά την δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί από τις ΗΠΑ στη Βαγδάτη την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πήγε στη Δαμασκό σήμερα Τρίτη για να επισκεφθεί ρωσικά στρατεύματα που βρίσκονται στη Συρία και συναντήθηκε με τον ηγέτη της χώρας Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου.

«Ο Βλάντιμιρ Πούτιν κατευθύνθηκε από το αεροδρόμιο στο κέντρο διοίκησης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στη Συρία», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Μπασάρ αλ Ασάντ της Συρίας πήγε μαζί με τον Ρώσο πρόεδρο στο κέντρο διοίκησης, όπου ενημερώθηκε για τη στρατιωτική κατάσταση στη Συρία και αργότερα διεξήχθησαν διμερείς συνομιλίες ανάμεσα στους δύο ηγέτες.

«Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με τον Άσαντ, ο Πούτιν δήλωσε ότι προφανώς έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στην αποκατάσταση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ο Πρόεδρος της Συρίας ευχαρίστησε τον Πούτιν για την επίσκεψη και εξήρε τη βοήθεια της Ρωσίας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και στην αποκατάσταση της ειρηνικής ζωής στη Συρία.

Η επίσκεψη του κ. Πούτιν στη Συρία γίνεται σε μια περίοδο όπου αυξάνονται οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή καθώς το Ιράν και οι ΗΠΑ ανταλλάσσουν απειλές μετά τον θάνατο του στρατηγού του Ιράν, Κασέμ Σουλεϊμανί, σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στη Βαγδάτη στις 3 Ιανουαρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας