Ο Πούτιν δεν είπε τίποτα που υποδηλώνει εισβολή δήλωσε γαλλική πλευρά

633
Ο Πούτιν δεν είπε τίποτα που υποδηλώνει

Η γαλλική πλευρά, ωστόσο, σημειώνει ότι εξακολουθεί να είναι προσεκτική και σε εγρήγορση

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δεν είπε τίποτα κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, που να υποδείκνυε ότι ετοιμάζεται να εισβάλει στην Ουκρανία, ανακοίνωσε αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας.

«Δεν βλέπουμε καμία ένδειξη σε αυτά που λέει ο πρόεδρος Πούτιν ότι πρόκειται να προχωρήσει στην επίθεση», δήλωσε ο αξιωματούχος στους δημοσιογράφους, μετά την τηλεφωνική συνομιλία Μακρόν – Πούτιν που διήρκησε σχεδόν μία ώρα και σαράντα λεπτά.

«Είμαστε ωστόσο εξαιρετικά προσεκτικοί και σε εγρήγορση ως προς τη ρωσική στάση, προκειμένου να αποφύγουμε το χειρότερο», προσέθεσε.

Η Γαλλία θα συνιστούσε, εντούτοις, στους Γάλλους πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια στην Ουκρανία τώρα, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Παράλληλα, το Ελιζέ ανακοίνωσε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε στον Βλαντίμιρ Πούτιν την «αποφασιστικότητα (των Δυτικών) να αντιδράσουν», σε περίπτωση στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Ο Γάλλος πρόεδρος θα συνεχίσει τις διπλωματικές του προσπάθειες για να αποτραπεί μια κλιμάκωση, έχοντας τηλεφωνική συνομιλία απόψε με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, τον Γερμανό καγκελάριο, ‘Ολαφ Σολτς και τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, διευκρίνισε η γαλλική προεδρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας