Ο πλανήτης σε σκοτεινούς χρόνους. Ο Τραμπ χτίζει τείχος με το Μεξικό!

3321
Μεξικό

Την αρχή με τα τείχη και τα συρματοπλέγματα στα σύνορα έκαναν οι ευρωπαϊκές χώρες και τη σκυτάλη παίρνει τώρα ο Ντ. Τραμπ, εξαγγέλλοντας το κτίσιμο ενός γιγάντιου πρωτοφανούς για την ανθρωπότητα τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, το οποίο φαίνεται θα ξεπερνάει σε έκταση ακόμα και αυτό το παλιό Σινικό Τείχος.
Οι χώρες, τώρα, αντί να χωρίζονται μεταξύ τους με γεωγραφικά σύνορα, τα οποία μπορούν να επιτηρούνται με χίλιους δύο φυσιολογικούς και ανθρώπινους τρόπους, θα διαιρούνται τώρα με σιδερόφρακτους αγκαθωτούς και ίσως ηλεκτροφόρους, φράκτες και πανύψηλα τείχη, τα οποία δεν θα αποτρέπουν την είσοδο “ανεπιθύμητων” (αυτό δεν πρόκειται να συμβεί όσα τείχη κι αν σηκωθούν) αλλά κυρίως θα διαμορφώνουν μια απέραντη φυλακή για τους πολίτες αυτών των χωρών.
Τα τείχη για όσους δεν έχουν καταλάβει, δεν αφορούν τους έξω αλλά τους μέσα στις νέες χώρες φρούρια, που θα χωρίζουν τον πλανήτη σε ζώνες και παράλληλα σε ζώνες στο εσωτερικό των χωρών.
Ο κόσμος, δυστυχώς, αν δεν αντιδράσουμε και δεν ανατρέψουμε παλιούς και νέους ιμπεριαλιστές κοσμοκράτορες, οι οποίοι τη μία εμφανίζονται ως θιασώτες της ιμπεριαλιστικής “παγκοσμιοποίησης” των αγορών και την άλλη ως κήρυκες του σκληρού ιμπεριαλιστικού “προστατευτισμού”, βαδίζει ολοταχώς σε όλο και πιο σκοτεινούς χρόνους.
Τους σκοτεινότερους που έχει ζήσει ποτέ η ανθρωπότητα.

Ν.Ζ

Tραμπ: Θα χτίσουμε το τείχος στο Μεξικό
Εξελίξεις σε θέματα της αμερικανικής εθνικής ασφάλειας προανήγγειλε ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, συμπεριλαμβανομένου και του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.  Συγκεκριμένα ο ίδιος έγραψε στο Twitter:
“Μία μεγάλη ημέρα προγραμματίζεται να είναι η αυριανή, για την εθνική ασφάλεια. Μεταξύ άλλων, θα χτίσουμε το τείχος”.

Ιδού και το εσωτερικό τείχος: Προειδοποιεί για την λήψη αυστηρών μέτρων το Σικάγο

Σε άλλη ανάρτησή του στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε το Σικάγο με τη λήψη σοβαρών μέτρων στην περίπτωση “που δε ληφθούν μέτρα ώστε να εξαλειφθεί το τρομερό “μακελειό” που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι το ενδεχόμενο  ουσιαστικής εμπλοκής των ομοσπονδιακών υπηρεσιών στο Σικάγο είχε αφήσει από χθες “ανοιχτό” προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έκρηξη της βίας που μαστίζει την τρίτη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ, στην περίπτωση που οι τοπικοί αξιωματούχοι δε λάβουν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Ο Τραμπ φαίνεται ότι ενημερώθηκε για μία είδηση που δημοσίευσε τη Δευτέρα, η εφημερίδα “Chicago Tribune” η οποία γνωστοποίησε ότι τουλάχιστον 228 άνθρωποι πυροβολήθηκαν από την έναρξη του έτους, στην πόλη.
Ο αριθμός αυτός, είναι αυξημένος κατά 5,5% σε σύγκριση με τον αριθμό των θυμάτων τον Ιανουάριο του 2016. Τα στοιχεία αναφέρουν τουλάχιστον 42 ανθρωποκτονίες, καταγράφοντας αύξηση 23,5% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2016.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Σικάγο, Φρανκ Τζιανκάμιλι, αμφισβήτησε τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η εφημερίδα, δηλώνοντας ότι από την 1η έως την 23η Ιανουαρίου, πυροβολήθηκαν 182 άνθρωποι. “Ο αριθμός αυτός, είναι ίδιος με την περσινή χρονιά.” Για τις ανθρωποκτονίες είπε ότι είναι 38 έναντι 33 το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2016.
Υπογράφει τα ειδικά διατάγματα
Ο Τραμπ αναμένεται να υπογράψει από σήμερα προεδρικά διατάγματα σχετικά με την προσωρινή απαγόρευση εισόδου προσφύγων στις ΗΠΑ, αλλά και την ανάκληση της αδειών εισόδου (βίζα) για τους πολίτες της Συρίας, αλλά κι έξι άλλων χωρών από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, σύμφωνα με πηγές του Κογκρέσου, αλλά και ειδικούς σε θέματα μετανάστευσης που έχουν λάβει ενημέρωση για το παραπάνω ζήτημα.
Τα ζητήματα των προσφύγων, αναμένεται να απασχολήσουν το νέο πρόεδρο, προς το τέλος της εβδομάδας
Oi επικριτές της εφαρμογής των μέτρων πάντως, υποστηρίζουν ότι μπορεί να προκύψουν νομικά ζητήματα μέσω της άσκησης προσφυγών στην αμερικανική δικαιοσύνη, αν π.χ. αποδειχτεί ότι στις χώρες κατά των οποίων εφαρμόζονται οι περιορισμοί, οι μουσουλμάνοι αποτελούν την πλειοψηφία, σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα μετανάστευσης Χιρόσι Μοτομούρα της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου UCLA.
Τα νομικά επιχειρήματα που είναι δυνατό να αναπτυχθούν μπορεί να υποστηρίξουν ότι τα ειδικά προεδρικά διατάγματα ενισχύουν την άσκηση διακρίσεων κατά μιας συγκεκριμένης θρησκείας, ενδεχόμενο, που αποτελεί παραβίαση του αμερικανικού συντάγματος, σύμφωνα με τον Μοτομούρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας