Ο πατριωτισμός της αυταπάτης και ο Μίκης

2392
διαλόγου

Σέβομαι όλους τους έντιμους πατριώτες που πήγαν στο συλλαλητήριο την Κυριακή. Συνεχίζω να αγαπώ το μουσικό έργο του Μίκη είναι κομμάτι από την ζωή μου. Εξακολουθώ να πιστεύω όμως ότι έκανε τραγικό λάθος και έριξε νερό στον μύλο όλων αυτών που πάντα την πατρίδα την πούλησαν και την πρόδωσαν από τα χρόνια της κατοχής, του εθνικοαπελευθερετικού μας αγώνα κατά των Γερμανών, την περίοδο της δικτατορίας, μέχρι και σήμερα που ξεπουλούν την Μακεδονία και την Ελλάδα φέτες φέτες, Λιμάνια, Αεροδρόμια, μεταλλεία, δρόμους , τραίνα ακόμα και νησιά μας .
Ας μην τρέφουν αυταπάτες λοιπόν ο Μίκης και όλοι οι αγνοί πατριώτες του συλλαλητηρίου. Ο πραγματικός συσχετισμός των δυνάμεων που υποτάσσονται στις Νατοϊκές εντολές είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας ή μιας ονομασίας οποιασδήποτε μόνο και μόνο για να διευκολυνθεί η ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Το πραγματικό επίδικο δεν είναι ποια ονομασία! Το πραγματικό επίδικο είναι εάν πρέπει να υπογραφεί συμφωνία ή όχι κάτω από της αμερικάνικες ιμπεριαλιστικές πιέσεις!
Η Αριστερά πρέπει να πει καθαρά στον κόσμο ότι δεν πρέπει να αυτοπαγιδευθεί με την ονοματολογία. Θα πρέπει το αντίθετο να έλθει σε αντίθεση σε κάθε είδους συμφωνία υπό την αμερικάνικη πίεση και παράλληλα να κρατήσει σαφείς αποστάσεις από τον αρρωστημένο «εθνικισμό» και τον «κοσμοπολιτισμό» ευρωαντλαντικού χαρακτήρα.
Είναι γνωστό ότι η Ν.Δ ο ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα μνημονικά κόμματα είναι δυνάμεις υπηρέτες ξένων δυνάμεων που περιμένουν την εκτόνωση του θέματος, το καταλάγιασμα του λαϊκού θυμού και στην πρώτη σύνοδο του ΝΑΤΟ θα συμβιβαστούν. Η μάχη των μαχών για το θέμα των σχέσεων μας με την γειτονική χώρα δεν μπορεί να είναι μόνο και κατά κύριο λόγο το όνομα. Φυσικά οι Φραγκούλιδες, οι Ανθιμοι, οι Αμβρόσιοι, οι Παμακεδονικές οργανώσεις σφραγίδες, οι θρησκόληπτες ενορίες της εκκλησίας και παραπίσω οι απόστρατοι πατριδοκάπηλοι μαζί με τα γνωστά ΜΜΕ και τους Χρυσαυγίτες δεν θα υπερασπιστούν ποτέ την πατρίδα, την λαϊκή κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας. Με την πρώτη ευκαιρία θα αλλάξουν τροπάρι θα κάνουν την περίφημη «κολοτούμπα» και για μια φορά ακόμα θα απογοητεύσουν τον Ελληνικό λαό .
Μόνο ένας αριστερός πατριωτισμός σε μια ανεξάρτητη Ελλάδα, βασισμένος στην κορυφαία επιλογή της ειρηνικής συνύπαρξης, με μια πολυδιάστατη πολιτική οικονομικών και εξωτερικών σχέσεων, μπορεί να προασπίσει επιπλέον και την ασφάλεια, την ακεραιότητα και τα εθνικά μας συμφέροντα και να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε εθνικές απειλές.
Ο δικός μας λαϊκός προοδευτικός δημοκρατικός πατριωτισμός συνδεδεμένος με τον διεθνισμό του κόσμου της εργασίας δεν έχει καμία σχέση με τον παραδομένο μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ και την συντηρητική στρατηγική του, ούτε με το αποικιοκρατούμενο μνημονιακό μπλοκ της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε βεβαίως και με μια επικίνδυνη νεοεθνικόφρονα δεξιά και ακροδεξιά, η οποία όποτε ερχόταν στο προσκήνιο εξωθούσε τον τόπο σε εθνικές και κοινωνικές τραγωδίες.
Τα συλλαλητήρια των δικών μας ταξικών αγώνων μας περιμένουν όλους από αύριο ενάντια στους πλειστηριασμούς, για την υπεράσπιση της σοδειάς, της δουλειάς, της μόρφωσης για τα παιδιά μας, για την υγεία μας, για όλα τα ανθρώπινα δικαιώματά μας. Γιατί πατρίδα με ανθρώπους εξαθλιωμένους φτωχούς και σκλάβους και με την νεολαία μας στην ξενιτιά δεν υπάρχει. Προχωράμε πάντα με την μουσική του Μίκη που εμείς γνωρίζουμε!!!
Την προσφορά του Μίκη στην πατρίδα δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς αλλά τη “σούμα” με τα στερνά του και τα πρώτα του θα την κάνει η ιστορία. Είναι πάντως τόσα τα θετικά που έχει ακόμα αρκετή «καβάτζα» λαθών να κάνει χωρίς να γύρει προς την άλλη πλευρά η ζυγαριά. Αν και το τελευταίο λάθος του έπεσε πολύ βαρύ και δεν μπορώ να το χωνέψω ακόμα.

1 σχόλιο

  1. Αν και το τελευταίο λάθος του έπεσε πολύ βαρύ και δεν μπορώ να το χωνέψω ακόμα.
    ≠=≠====================
    Κ.Πριμικιρη λες ότι το τελευταίο λάθος του Μίκη σου έπεσε πολύ βαρύ, νομίζεις
    οτι ο Μίκης δεν έβλεπε οτι για την αριστερά είχε ταυτιστεί η έννοια του
    πατριώτη με τον φασίστα, με τον ρατσιστή, με τον ξενοφοβικο, με τον σωβινιστη,
    με τον μιλιταριστη, και δεν έχει τέλος ο κατάλογος ; Δεκαετίες ολόκληρες τώρα
    τι θα ήταν για την αριστερά να ορίσει το πλαίσιο του πατριωτισμού που βάζεις στο
    παραπάνω κείμενο και με το οποίο όλοι θα είχαμε συμφωνήσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας