Ο Νετανιάχου απειλεί με επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας

1468
νετανιάχου

Την προετοιμασία μιας ενδεχόμενης στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον ισλαμιστών μαχητών στη Λωρίδα της Γάζας διέταξε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου μετά την εκτόξευση πυραύλων στο Ισραήλ στις 7 Δεκεμβρίου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου έχει διατάξει την προετοιμασία μιας ενδεχόμενης στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον ισλαμιστών μαχητών στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την εκτόξευση πυραύλων στο Ισραήλ, στις 7 Δεκεμβρίου.

«Σχετικά με το ζήτημα της Γάζας, θα ήθελα να διευκρινίσω – δεν θα υπάρχει διακανονισμός [με τη Χαμάς] αν συνεχιστoύν οι επιθέσεις, αντίθετα, οι τρομοκράτες στη Γάζα θα βιώσουν ακόμα και χτυπήματα από εμάς. Η επιχείρηση Black Belt, στην οποία στοχεύσαμε τον ηγέτη των ισλαμιστών και δεκάδες μαχητές από την οργάνωση, ήταν μόνο η αρχή», δήλωσε ο Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια συνάντησης του υπουργικού συμβουλίου του.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ πρόσθεσε ότι είχε δώσει εντολή στον υπουργό Άμυνας και στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ να ξεκινήσουν τις απαραίτητες προετοιμασίες.

Ο Νετανιάχου έθιξε επίσης το θέμα του Ιράν, ισχυριζόμενος ότι το έχει συζητήσει τόσο με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν όσο και με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ.

«Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποίησα σημαντικές συνομιλίες με τους ηγέτες των ΗΠΑ και της Ρωσίας, μίλησα με τον Πρόεδρο Τραμπ και τον Πρόεδρο Πούτιν και συναντηθήκαμε στη Λισαβόνα με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ένα θέμα που επικεντρώθηκε σε όλες αυτές τις συνομιλίες – το Ιράν, την επιθετικότητα τoυ στη Μέση Ανατολή, την οποία αυξάνει ακόμη περισσότερο », δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα  οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επιτέθηκαν στους στόχους της Χαμάς σε αντίποινα για τρεις πυραύλους που δρομολογήθηκαν αργά την ίδια ημέρα.

Για δεκαετίες, οι Παλαιστίνιοι ζήτησαν αναγνώριση του ανεξάρτητου κράτους τους στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.

Η ισραηλινή κυβέρνηση αρνήθηκε να αναγνωρίσει την Παλαιστινιακή Αρχή ως ανεξάρτητη πολιτική και διπλωματική οντότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας