Ο λαός ψάχνει εναγωνίως να εναποθέσει τις ελπίδες του για το αύριο

1710
δημιουργική

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η κήρυξη ενός διαρκούς συλλαλητηρίου ελπίδας, ενός ενωτικού ανένταχτου αγώνα απέναντι στο ξεπούλημα της χώρας και την εξαθλίωση του λαού.
Τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται στο σημείο μηδέν και ο λαός στα τάρταρα, κάθε αποσπασματική διεκδίκηση είναι σεβαστή, όμως οδηγεί όπως και αποδείχτηκε με το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και συνεχίζεται με το επερχόμενο συλλαλητήριο της Αθήνας σε κοινωνικό και πολιτικό αδιέξοδο, αφού επιμελώς προάγεται ο εθνικός διχασμός που οδηγεί στον κατακερματισμό της κοινωνίας και το αδιέξοδο.
Το γιατί, αποτυπώνεται ξεκάθαρα από το σύνολο των αντιδράσεων, μέσα από δηλώσεις και αντιπαραθέσεις που πλέον παίρνουν διαστάσεις εμφυλίου.
Η χώρα αυτό που σήμερα χρειάζεται χωρίς να υποτιμάται να απαξιώνεται και να ακυρώνεται καμία προσπάθεια αφύπνισης της κοινωνίας, είναι κάτι πολύ βαθύτερο, μαζικότερο, πιο ευρύ και ενωτικό, η απαίτηση για οριστικό τέλος στα μνημονιακά δεσμά, το ξεπούλημα και την μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο της Γερμανίας και αποθήκη ψυχών της Μεσογείου.
Ένας παλλαϊκός ξεσηκωμός ενάντια σε όλα αυτά που μας γονατίζουν και μας υποτάσσουν, ενάντια στις βάρβαρες, αντιλαϊκές, καταστροφικές και κοινωνιοκτόνες πολιτικές των μνημονίων υποταγής, ενάντια στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας, της λεηλασίας και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και του ορυκτού πλούτου, ενάντια στα σχέδια των δανειστών και των τραπεζιτών για οριστική διαγραφή της χώρας και του λαού από τον παγκόσμιο γεωγραφικό Άτλα, ενάντια σε όλους και σε όλα που μας στερούν το παρών και μας διαγράφουν το μέλλον.
Ένα πλατύ λαϊκό, πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο Αντίστασης και Ανατροπής που θα έρθει να ενώσει και όχι να διχάσει, που θα δρομολογήσει εξελίξεις για ένα καλύτερο αύριο και δεν θα παγιώσει το χθες.
Ένα μέτωπο αντίστασης, νίκης και Ανατροπής.
H μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και όπως αναμένεται και σε αυτό της Αθήνας, δεν είναι αποτέλεσμα μόνο του Μακεδονικού που φυσικά και είναι ένα τεράστιο ζήτημα με πολλές πολιτικές προεκτάσεις, όμως αυτό, ήταν μόνο η αφορμή.
Η αιτία είναι η οργή ο θυμός και η αγανάκτηση και τελικά η καταδίκη όλων των βάρβαρων αντιλαϊκών και καταστροφικών πολιτικών που εδώ και μια δεκαετία εφαρμόζονται από τους μνημονιακούς υπηρέτες και τους έχουν οδηγήσει στην απόγνωση και προσπαθεί να εκφράσει με κάθε ευκαιρία.
Αντί λοιπόν να επιδιδόμαστε σε μια ακατάσχετη πλειοδοσία χαρακτηρισμών για τη ποιότητα και τη σύνθεση του, σε ένα κυνήγι μαγισσών και δράκων, θα ήταν καλύτερα να αφουγκραστούμε την αγωνία και τις προσδοκίες του, να αποκωδικοποιήσουμε τα ζητούμενά του, να αποκρυπτογραφήσουμε τη φωνή του
Ο κόσμος αυτός δεν διαδηλώνει μόνο για τη Μακεδονία όπως κάποιοι σκόπιμα και για δικούς τους λόγους αφήνουν να διαφανεί.
Ζητάει λύσεις που θα πρέπει να του προτείνουμε, βήμα για να ακουστεί και χώρο να αναπνεύσει, να ξανασταθεί στα πόδια του και να προχωρήσει μπροστά.
Ζητάει όραμα και Ελπίδα για το παρών που του έχουν αφαιρέσει και το αύριο που του έχουν διαγράψει και κάποιοι, θα πρέπει να του προτείνουν λύσεις, να του δώσουν Ελπίδα, να τον εμπνεύσουν και να του δώσουν ρόλο πρωταγωνιστή που θα διαμορφώνει και δεν θα ακολουθεί τις εξελίξεις και αυτό είναι υποχρέωση όλων μας.
Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι με ιδεοληπτικές αγκυλώσεις και κολλήματα και μεθόδους του χθες καταδικασμένες στη συνείδηση των πολιτών, που δυστυχώς έχουν δικαιολογημένα απαξιώσει όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας, δεν χτίζεις το αύριο, δεν προσελκύεις, δεν εμπνέεις και πως οι μέχρι τώρα ”σπασμωδικές και άτολμες αντιδράσεις” είναι βούτυρο στο ψωμί του συστήματος εξουσίας που τρίβει τα χέρια του βλέποντας την αποσύνθεση, την αποδιοργάνωση και τον κατακερματισμό τόσο της κοινωνίας όσο και των δημοκρατικών προοδευτικών ριζοσπαστικών πολιτικών δυνάμεων που δεν βρίσκουν ”χώρο σύγκλισης” και μοιραία δεν μπορούν να αποκτήσουν δυναμική, να εμπνεύσουν και να προσελκύσουν αυτό το κομμάτι του λαού που ψάχνει εναγωνίως να εναποθέσει τις ελπίδες του για το αύριο.
Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, μέλλον δεν υπάρχει, αφού σαν μαλώνουν τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια.
Η ανεπάρκεια και ο τυχοδιωκτισμός σε όλα τα επίπεδα και φάσματα βλάπτει σοβαρά το μέλλον της χώρας και του λαού μας και οδηγεί νομοτελειακά σε επικίνδυνες ατραπούς και βαθιά αδιέξοδα.
*Ο Τάσος Καραγιώργος είναι εκπρόσωπος της Κίνησης ΑΛ.ΑΝΥ.Α. – Αλληλεγγύη, Ανυπακοή, Ανατροπή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας