“Ο κύκλος των μάταιων πράξεων”, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου

1590
μάταιων

Η Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η Αριστερή Ενότητα Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πάνε… Θέατρο. Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, στις 19.00, θα παρακολουθήσουν την παράσταση “Ο κύκλος των “μάταιων” πράξεων” της θεατρικής ομάδας “Πείρα(γ)μα”, στον χώρο της, Κοίλης 23 στα Άνω Πετράλωνα. 

Βασισμένη στο ιστορικό μυθιστόρημα του Σπύρου Τζόκα, θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Αγγελικής Κασόλα, η παράσταση παρουσιάζει το συγκλονιστικό οδοιπορικό της ζωής του συνδικαλιστή Ναπολέοντα Σουκατζίδη από την Κρήτη όπου έζησε, τον Αϊ-Στράτη και την Ακροναυπλία, όπου εκτοπίστηκε και φυλακίστηκε μέχρι και την εκτέλεσή του, ανάμεσα στους 200 κομμουνιστές την Πρωτομαγιά του 1944, στην Καισαριανή, αρνούμενος να απαλλαγεί από την εκτέλεση εις βάρος κάποιου άλλου συντρόφου του. Στο ρόλο του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, ο Γιάννης Καρούνης και στο ρόλο της αρραβωνιαστικιάς του, Χαράς Λιουδάκη, η Ειρήνη Μελά.

Σε μια εποχή που ο αγώνας για τη μνήμη είναι σφοδρός, σε μια εποχή που η αξία της συνέπειας στις ιδέες αμφισβητείται, η παράσταση αυτή στέκεται ενάντια στο φασισμό, την λήθη και σε εκείνους που προσπαθούν να μας πείσουν ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος» και «όλα είναι μάταια».

Είσοδος: Ειδική τιμή 5 ευρώ. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, η κράτηση είναι απαραίτηση με την αποστολή μηνύματος στη σελίδα της εκδήλωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας