Ο «Ζορμπάς» «σφυροκοπά» τη Μεσσηνία

1767
ζορμπάς

Τεράστια κύματα στην παραλία της Καλαμάτας, ενώ πολλά είναι τα προβλήματα στη Φοινικούντα και τις γύρω περιοχές – Η παραλιακή οδός της Μεθώνης έχει καταστραφεί – Βίντεο από Κρήτη και Λευκάδα

Από τις πρώτες περιοχές της χώρας που βιώνουν τα ακραία φαινόμενα τα οποία φέρνει μαζί του ο κυκλώνας Ζορμπάς είναι η Μεσσηνία.

Σύμφωνα με το υλικό που δημοσιεύει το tharrosnews.gr, τεράστια κύματα «σφυροκοπούν» την παραλία της Καλαμάτας, ενώ πολλά είναι τα προβλήματα στην Φοινικούντα και τις γύρω περιοχές

Ο «Ζορμπάς» έφθασε στην Μεσσηνία τα ξημερώματα του Σαββάτου, όπως εξάλλου είχε προειδοποιήσει η πρόβλεψη της ΕΜΥ. Σύμφωνα με το messinialive, τα έντονα καιρικά φαινόμενα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας με βροχές και καταιγίδες σε όλο τον νομό, ενώ πιο έντονα είναι στην περιοχή της Δυτικής Μάνης, όπου καταγράφηκαν στο Καρυοβούνι, στον μετεωρολογικό σταθμό, 132 χιλιοστά βροχής.

Αυτήν την ώρα υπάρχει διακοπή ρεύματος στον Δήμο Δυτικής Μάνης από την κακοκαιρία, ενώ ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή.

Εικόνα από τον Άγιο Νικόλαο Μάνης

agio-nokolao

Για τα προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή μίλησε και την εκπομπή  της Μαρίας Κατσή και του Νικήτα Κορωνάκη ο δήμαρχος Πύλου Δημήτρης Καφαντάρης: «Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, τα σκάφη έχουν βγει στην ακτή, έχουμε καταπτώσεις βράχων. Η παραλιακή οδός της Μεθώνης έχει καταστραφεί ο δρόμος και έχει κλείσει. Η Μεθώνη, η Φοινικούντα και ένα μέρος της Κορώνης δεν έχουν ρεύμα. Είναι πάρα πολύ δύσκολες οι συνθήκες».

Σύμφωνα με μετεωρολογικές προβλέψεις, στο Μεσσηνιακό Κόλπο θα πνέουν σήμερα άνεμοι με ριπές που θα ξεπερνούν τα 8 μποφόρ, με αποτέλεσμα την πρόκληση ισχυρού κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τους παραπάνω ανέμους.

Βίντεο του protothema.gr από τη Γιάλοβα Μεσσηνίας

 

Γιάλοβα Μεσσηνίας - Βίντεο 3

 

 

Γιάλοβα Μεσσηνίας - Βίντεο 2

 

Γιάλοβα Μεσσηνίας - Κακοκαιρία
gialova03
gialova02
gialova01

Χρήστες στα social media ανεβάζουν εικόνα από διάφορες περιοχές (Κρήτη, Λευκάδα, Μεσσηνία):


Δεδομένης της πρόγνωσης για μεσογειακό κυκλώνα στην περιοχή, συνήλθε εκτάκτως χθες το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Καλαμάτας, ώστε να είναι έτοιμες οι υπηρεσίες του να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που θα προκληθούν από το πέρασμά του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας