Ο Ερντογάν αρνήθηκε συνάντηση με τον σύμβουλο του Τραμπ, Τζον Μπόλτον

1371
σύμβουλο
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακύρωσε τη συνάντησή του με τον απεσταλμένο του Τραμπ και έστειλε στη θέση του εκπρόσωπο – Στόχος του Τζον Μπόλτον ήταν να πείσει την Άγκυρα να μην επιτεθεί στους Κούρδους αντάρτες.

Στην ακύρωση της συνάντησής του με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, στην Τουρκία προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έστειλε ως εκπρόσωπό του τον Ιμπραήμ Καλίν.

Η ακύρωση της συνάντησης μάλλον οδηγεί σε αποτυχία την επίσκεψη του Τζον Μπόλτον, που βρισκόταν στην Άγκυρα για να πείσει την τουρκική πλευρά να μην προχωρήσει σε επίθεση στους Κούρδους αντάρτες, που παίζουν κεντρικό ρόλο στον έλεγχο της βορειοανατολικής Συρίας, ειδικά μετά και την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων.

Μάλιστα, ο Ερντογάν άφησε αιχμές για τα μηνύματα του Μπόλτον, λέγοντας ότι προέρχονται από το Ισραήλ.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε τα μηνύματα του Μπόλτον, που έγιναν στο Ισραήλ», τόνισε τη Δευτέρα, λέγοντας ότι ο Αμερικανός απεσταλμένος έκανε ένα «σοβαρό λάθος», σύμφωνα με το Reuters.

Προανήγγειλε επίθεση κατά των Κούρδων Μαχητών

«Θα κινητοποιηθούμε πολύ σύντομα για να εξαλείψουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία. Εάν υπάρχουν άλλοι τρομοκράτες που θα προσπαθήσουν να επέμβουν στην παρέμβασή μας, τότε είναι καθήκον μας να τους εξαλείψουμε», τόνισε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στους Κούρδους μαχητές.

«Ναυάγιο» της επίσκεψης Μπόλτον

Οι αναφορές του Ερντογάν οδηγούν σε «ναυάγιο» την επίσκεψη του συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ. Την Κυριακή, ο Μπόλτον είχε δηλώσει ότι οι 2.000 Αμερικανοί στρατιώτες που βρίσκονται στη Συρία θα αποσυρθούν εφόσον η Τουρκία δεσμευτεί ότι δεν θα επιτεθεί στους Κούρδους αντάρτες.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος διεμήνυε ότι δεν θα δεχθεί συμβιβασμό στο ζήτημα των Κούρδων της YPG.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας