Ο επικίνδυνος δρόμος που διάλεξε το δίδυμο Κοτζιά – Τσίπρα θα πρέπει να ανακοπεί

παρασκήνιο

Η Αθήνα σύντομα θα κληθεί να γράψει τη δική της ιστορία. Η αποτροπή του αίσχους, μόνο με την άμεση ανατροπή των εντολοδόχων της δουλοπρέπειας μπορεί να πραγματοποιηθεί. Ας ετοιμαζόμαστε όλοι γιατί το δίλημμα είναι υπαρκτό, μα πάνω απ όλα είναι αμείλικτο…

Ο κύβος ερρίφθη… Μετά από τους ελεγχόμενους θεατρινισμούς των τελευταίων ημερών, η εντολή των αφεντάδων ήταν να ενεργοποιηθεί το “δόγμα του σοκ”, για την ολοκλήρωση της εξευτελιστικής και επικίνδυνης συμφωνίας, που θα ταπεινώσει την πατρίδα μας και θα τροφοδοτήσει με ανεξέλεγκτη αστάθεια τη Βαλκανική…

Και μπορεί το θρίλερ με την προσμονή του τηλεφωνήματος, να μετεξελίσσεται σε φτηνή επικοινωνιακή διαχείριση αποσπασματικών «αποκαλύψεων» για τις φερόμενες ως διαπραγματευτικές επιτυχίες του κ. Κοτζιά, το βέβαιο όμως είναι ότι το πολιτικό «κεφάλαιο» της διαχείρισης του ψεύδους, έχει εξαντληθεί δραματικά για την Ελληνική κυβέρνηση.

Έτσι… Παρά τον ελεγχόμενο ρυθμό και το επίσης ελεγχόμενο περιεχόμενο των αποκαλύψεων, η συμφωνία που «επετεύχθη», δεν είναι μονάχα ετεροβαρής, είναι και πολλαπλά επικίνδυνη, από τη στιγμή που ο σκληρός πυρήνας του αλυτρωτισμού – δηλαδή ο «Μακεδονισμός» – παραμένει πολλαπλασίως ισχυρότερος από τους όποιους επιθετικούς προσδιορισμούς θα μπορούσε να κάνει ανεκτούς ο προσωρινός συμβιβασμός των Σκοπίων. Και αυτό γιατί…

  • Σύντομα, οι επιθετικοί προσδιορισμοί θα αποτελέσουν ‘’βαρίδι’’
  • Ο σκληρός πυρήνας του εθνικιστικού αλυτρωτισμού θα αποδειχτεί ιδιαιτέρως ανθεκτικός. Και…
  • Η διαδικασία απαλλαγής από αυτό (το βαρίδι) θα ενεργοποιήσει πρωτοφανή σύγκρουση εθνικισμών – μεγαλοϊδεατισμών, και ανεξέλεγκτη αστάθεια σε ολόκληρα τα Βαλκάνια.

Μέσα από αυτή τη συμφωνία, το Σκοπιανό υβριδικό μόρφωμα ουσιαστικά πήρε αυτό που ήθελε, έναντι φτηνών και απολύτως προσωρινών επικοινωνιακών ανταλλαγμάτων, και στο βαθμό που αυτό συντελείται με την υπογραφή ΚΑΙ της Ελληνικής κυβέρνησης…

  • Δεν αποτελεί μονάχα συνέργεια στην εξαπάτηση του Ελληνικού λαού…
  • Αποτελεί πρωτίστως μια εξέλιξη που συνιστά εθνική τραγωδίααφού η εκχώρηση του Μακεδονισμού, μοιραία ισοδυναμεί με απεμπόληση της Ελληνικότητας σημαντικού πολιτισμικού και ιστορικού φορτίου.

Ετεροβαρές είναι και το συνολικό ευρωατλαντικό πλαίσιο μέσα στο οποίο «στριμώχνεται» η διαχείριση αυτής της συμφωνίας – μαζί της και η χώρα μας – με αποτέλεσμα το σύνολο των απατηλών ασφαλιστικών δικλείδων στις οποίες ψευδώς «επενδύει» το επικίνδυνο δίδυμο Κοτζιά – Τσίπρα, να έχει ήδη ακυρωθεί εν τη γενέσει του.

Είναι φανερό πως παρά τα σκοπίμως διαρρέοντα, η απαίτηση των ισχυρών για αμετάκλητη δρομολόγηση και του τυπικού κλειδώματος της λύσης, είναι επιτακτική, και όλα δείχνουν πως η αντίστροφη μέτρηση είναι θέμα ωρών. Ουδείς θα ρισκάρει κανενός είδους αναμονή και επικοινωνιακά παιχνίδια μέχρι το Φθινόπωρο.

Σε αυτές τις συνθήκες, νομίζουμε πως δεν είναι διόλου υπερβολικό να πούμε πως η ίδια η ιστορία καλεί τον Ελληνικό λαό να επαναβεβαιώσει την προσήλωσή του στις νωπές σελίδες της.

Και αυτό φυσικά, δεν συνιστά «εθνικιστική» προσέγγιση απέναντι σε μια κορυφαία πρόκληση, αλλά υπεύθυνη αυθεντική και αυτονόητα πατριωτική στάση.

Και ταυτόχρονα ισοδυναμεί με την κορυφαία διεθνιστική συνεισφορά του λαού μας έναντι όλων των λαών της Βαλκανικής, αφού μέσα από την μεγαλειώδη του αντίσταση, δεν θα επιτρέψει την νομιμοποίηση της θερμοκοιτίδας που θα τροφοδοτήσει νέα ανεξέλεγκτη έξαρση των εθνικισμών, άρα και γενικευμένη αστάθεια σε ολόκληρη την περιοχή.

Οι ώρες είναι κρίσιμες. Οι προετοιμασίες για να υπογραφεί η τελευταία πράξη του δράματος, είναι πυρετώδεις, και η Οχρίδα θα αποτελέσει το σύμβολο του αίσχους για την βρώμικη αποστολή που εκτελείτο επικίνδυνο δίδυμο Κοτζιά – Τσίπρα. Το δρόμο της μειοδοσίας μόνο η αποφασιστικότητα όλων μας μπορεί να τον ανακόψει, και σ’ αυτή την πρόκληση οφείλουμε να σηκώσουμε το γάντι.

Η Αθήνα θα πρέπει να γράψει τη δική της ιστορία. Η αποτροπή του αίσχους, μόνο με την άμεση ανατροπή των εντολοδόχων της δουλοπρέπειας μπορεί να πραγματοποιηθεί. Ας ετοιμαζόμαστε όλοι γιατί το δίλημμα είναι αμείλικτο.

Ή θα γράψουμε ιστορία αντίστασης ή θα υπογράψουμε την καταδίκη μας και μαζί μ’ αυτήν και την έναρξη της διαδικασίας διαμελισμού της χώρας. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας