Ο δικομματισμός στον καιρό της επιτροπείας

1195
φιλο

Η επόμενη μέρα μετά το εικονικό τέλος των μνημονίων , βρίσκει τον Ελληνικό λαό να βιώνει στο πετσί του τις δραματικές συνέπειες τους και δεν μπορούν να τον παραπλανήσουν όσο και να προσπαθούν οι κυβερνώντες . Το κλίμα ευφορίας που θέλουν να δημιουργήσουν βασίζεται σε ιδεολογήματα της κακιάς ώρας και το αφήγημα της «καθαρής εξόδου» μπορεί να πείσει μόνο κομματικούς στρατούς και περιφερόμενους χειροκροτητές σαν αυτούς που επιστρατεύτηκαν στη φιέστα της Ιθάκης .

Οι 714 μνημονιακοί νόμοι παραμένουν εδώ παρά την ημερολογιακή λήξη των δανειακών συμβάσεων και οι εταίροι μας έχουν πετύχει να μη μπορούν να ακυρωθούν ή να ανασταλούν , συνολικά ή τμηματικά ! Μάλιστα ενώ έχουν δώσει χώρο στο πρωθυπουργό για κάποιους  πανηγυρισμούς , φροντίζουν να μας το υπενθυμίζουν όπως ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Olaf Scholz σε συνέντευξη του στα ΝΕΑ όπου σχολιάζοντας το ενδεχόμενο αναβολής των μειώσεων στις συντάξεις δήλωσε ότι «δεν θα πρέπει να παραβιάσει τα όσα συμφωνήθηκαν για τις μεταρρυθμίσεις, τα πρωτογενή πλεονάσματα, το μηχανισμό εποπτείας και το ρόλο του ΔΝΤ».

Βέβαια πέρα από κάποιες μεγαλοστομίες του Αλέξη Τσίπρα (που έχουν την βαρύτητα των ιστοριών του Πινόκιο) , ουδείς αμφισβητεί την κανονικότητα που έχει επιβληθεί στον τόπο . Ούτε η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ούτε φυσικά και η αξιωματική αντιπολίτευση του Κυριάκου Μητσοτάκη και των εν δυνάμει συμμάχων του στο ΚΙΝ.ΑΛ . Η αυξημένη επιτροπεία σε αυτή την ιδιότυπη αποικία χρειάζεται ένα πλήρως υποταγμένο πολιτικό σκηνικό .

Έτσι το σύστημα που τόσα χρόνια στηρίζει την άνευ όρων παράδοση της χώρας προσπαθεί να στήσει έναν νέο δικομματισμό όπου οι παίκτες θα έχουν ξεκάθαρους ρόλους ,  η μεν ΝΔ θα είναι ο νεοφιλελεύθερος προστάτης από τον …κομμουνισμό του ΣΥΡΙΖΑ , που αυτός από τη μεριά του θα τρομάζει τους προοδευτικούς ψηφοφόρους με ένα ακόμη πιο σκληρό μνημονιακό κόμμα . Τα στρατόπεδα ήδη βρίσκονται υπό διαμόρφωση και “βαρύγδουπες” μεταγραφές ετοιμάζονται , όλες με γνώμονα την απόλυτη πίστη στο “σχέδιο”. Απώτερος στόχος μια απόλυτα ελεγχόμενη Βουλή συνέχεια της σημερινής που θα τηρεί το πλάνο και θα εκτονώνεται σε θέματα δευτερεύουσας σημασίας .

Όλες οι αντίθετες φωνές , φιμωμένες βρίσκονται στο περιθώριο. Τα ΜΜΕ προσπαθούν να απαξιώσουν όποιον προσπαθεί να αρθρώσει διαφορετική άποψη και να αμφισβητήσει τον ευρωμονόδρομο , χωρίς καν να εξετάσουν αν είναι βάσιμη . Χαρακτηρισμοί όπως η “τρελλή” ο “γραφικός” είναι τα επιχειρήματα των καναλιών των εφημερίδων και των μεγαλόσχημων αναλυτών. Οι εκπρόσωποι των δανειστών θέλουν όλοι αυτοί που αντιδρούν να παραμείνουν χωρίς αντιπροσώπευση και να οδηγηθούν στην αποστρατεία .

Μόνο που λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο , χωρίς τη βούληση του Ελληνικού λαού . Παρά τις ενστάσεις τις αντιρρήσεις και τον φόβο της δημιουργίας ενός ΣΥΡΙΖΑ 2 , είναι νομοτελειακό να βρεθούμε όλοι μαζί όσοι πιστεύουμε στην εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία της χώρας , έξω από από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη , χωρίς την κηδεμονία του ΝΑΤΟ .  Σε μία χώρα που οι άνθρωποι της εργασίας θα βλέπουν τον κόπο τους να πιάνει τόπο και να μην μετατρέπεται σε αιματοβαμμένο πλεόνασμα και κρατικές χορηγίες στις χρεωκοπημένες ιδιωτικές τράπεζες . Όπου οι νέοι μας δεν θα μεταναστεύουν αλλά θα επιστρέφουν , οι συνταξιούχοι θα ζουν με αξιοπρέπεια και θα δούμε επιτέλους τους ένοχους για την κατάντια της χώρας να δικάζονται από μία ανεπηρέαστη και αδέκαστη δικαιοσύνη.

Στο πραγματικό δίλημμα λοιπόν που είναι Ελευθερία ή Μνημόνια και όχι Αλέξης ή Κυριάκος καλούμαστε όλοι να απαντήσουμε με τις πράξεις μας στους δρόμους αλλά και με τη συμμετοχή και τη ψήφο μας στις εκλογές .
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας