Ο Δημ. Κοντός καταθέτει ως μάρτυρας υπεράσπισης για Αφοξενίδου και Μπούρα

1540
μάρτυρας

Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα οι διώξεις παραμένουν

Ο Δημήτρης Κοντός μέλος της Π.Γ. της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, κατέθεσε σήμερα στο «τμήμα προστασίας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος» της Κρατικής Ασφαλείας ως μάρτυρας υπεράσπισης της Μαρίας Αφοξενίδου και του Αποστόλη Μπούρα, που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών και δήλωσε:

«Οι κατηγορίες κατά της Μαρίας Αφοξενίδου και του Αποστόλη Μπούρα είναι
παντελώς αβάσιμες, αστήριχτες, προσχηματικές και μεθοδευμένες. Οι συναγωνιστές μας άσκησαν το κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα της χώρας μας δημοκρατικό δικαίωμά τους να συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Άλλωστε πλειστηριασμοί είναι ΔΗΜΟΣΙΟΙ .

Η συγκεκριμένη μάλιστα κινητοποίηση, στις 29/11/2017, μέσα στο Ειρηνοδικείο Αθήνας, στην οποία αναφέρεται η δικογραφία, αντιμετωπίστηκε με απρόκλητη αστυνομική καταστολή, και μάλιστα με χρήση χημικών μέσα σε κλειστό χώρο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό διαδηλωτών.

Επισημαίνουμε πως η χρήση χημικών –και μάλιστα σε κλειστό χώρο-απαγορεύεται και μπορεί να προκαλέσει ακόμη και θάνατο. Αν κάποιοι λοιπόν πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη είναι αυτοί που έδωσαν τις εντολές για τη ρίψη χημικών.

Οι δύο ακτιβιστές, στελέχη της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ουσιαστικά διώκονται για την πολιτική και κοινωνική τους δράση. Επομένως, η δίωξή τους είναι πολιτική και γίνεται από Υπηρεσία της Κρατικής Ασφαλείας, με ευθύνη των κυβερνώντων.

Στόχος είναι να επικρατήσει ο φόβος στο λαό.

Την ίδια στιγμή που αθωώνεται ο Τσουκάτος που ομολόγησε τη «δωρεά» της SIEMENS , που αποφυλακίζεται  ο Φλώρος της ENERGA,  στήνουν δικαστήρια για  τον πρώην Γραμματέα της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλους αγωνιστές !

Στους Μαρία Αφοξενίδου και Αποστόλη Μπούρα, αντί να ασκούνται διώξεις πολιτικής σκοπιμότητας, θα έπρεπε να τους απονεμηθεί δημόσιος έπαινος, γιατί χωρίς κανένα προσωπικό συμφέρον, αγωνίζονται για να σώσουν από την αρπακτική βουλιμία των τραπεζών, του κράτους και κερδοσκοπικών funds πρώτες κατοικίες και μικρές περιουσίες φτωχοποιημένων και υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών.

Είναι ανάγκη  η  αγανάκτηση κάθε Δημοκρατικού πολίτη , η ενωτική αντίδραση πολιτικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων να ματαιώσει τα σχέδια τους.

Δεν φοβόμαστε δεν τρομοκρατούμαστε. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Κανένα
σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας