Ο Δήμος Κέρκυρας εκχωρεί την αποκομιδή απορριμμάτων σε ιδιώτες, έναντι 2.000.000€

957
κέρκυρας

Ο Δήμος Κέρκυρας πνίγει… το νησί στα σκουπίδια!!!

Για μια ακόμα φορά ο Δήμος Κέρκυρας επιλέγει να «πνίξει» το νησί στα σκουπίδια. Η προσπάθεια εκχώρησης της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτες, με το υπέρογκο ποσό των 2.000.000 € για το 2019, που φέρνει η Δημοτική Αρχή Κέρκυρας για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι η συνέχεια του έργου που παίζεται εδώ και πολύ καιρό, με μεθοδεύσεις και περίεργες κινήσεις, σε βάρος των εργαζομένων και των δημοτών.

 Η Δημοτική Αρχή φρόντισε… να απαξιώσει την Υπηρεσία Καθαριότητας και να «βουλιάξει» το νησί στα σκουπίδια, καθώς δεν έκανε καμία ουσιαστική αναδιοργάνωση και επένδυση και άφησε χωρίς συντήρηση και επισκευή το στόλο των οχημάτων!  Τώρα λοιπόν, λίγους μήνες πριν τις Δημοτικές Εκλογές, εξυπηρετεί τα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα, εκχωρώντας τους την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κέρκυρας στελεχώνεται το επόμενο χρονικό διάστημα με τριακόσιους (300) εργαζόμενους και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για έλλειψη προσωπικού και άρα, μη κάλυψης των αναγκών στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και η επιμονή της να ιδιωτικοποιήσει την Καθαριότητα στην Κέρκυρα, μετά από όλα όσα έχουν συμβεί στο νησί των Φαιάκων, καταδεικνύει τις μεθοδεύσεις της και την ταύτιση της με συγκεκριμένα συμφέροντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας