Ο Δήμος Αβδελιώδης στο Μπάγκειον με την «Ελένη» του Ρίτσου!

2125
Ελένη

«Τις νύχτες ακούω που μεταφέρουν οι δούλες τα μεγάλα έπιπλά μουˑ τα κατεβάζουν απ’ τη σκάλα – ένας καθρέφτης, κρατημένος σα φορείο, δείχνει τα φαγωμένα γύψινα στολίδια απ’ το ταβάνι…» Γιάννης Ρίτσος Ελένη”.

Ένα αφιέρωμα στο έργο του επιδραστικού δημιουργού του θεάτρου και του κινηματογράφου, Δήμου Αβδελιώδη, θα φιλοξενηθεί από 2 Μαΐου έως και 2 Ιουνίου στο Μπάγκειον, το ιστορικό ξενοδοχείο της Ομόνοιας. Περιλαμβάνει τη θεατρική παράσταση “Ελένη” του Γιάννη Ρίτσου με τη Βερόνικα Αργέντζη, που ερμηνεύει το είδωλό της, το οποίο μιλάει για ένα παρελθόν μιας ματαιωμένης ευτυχίας, που έχει υποκατασταθεί με απατηλές οπτασίες και φαντάσματα…  H Βερόνικα Αργέντζη συγκλονιστική στον ρόλο της “Ελένης” !!!

Το Μπάγκειον Ίδρυμα στην Ομόνοια, ένα έργο τέχνης του Ερνέστου Τσίλλερ και δωρεά του Ιωάννη Μπάγκα από την Κορυτσά, έχει να επιδείξει στους επισκέπτες του  επιβλητικούς χώρους και αλλοτινή μεγαλοπρέπεια και η αίγλη που, παρά το πέρασμα του χρόνου και τις φθορές, τους ξεφλουδισμένους τοίχους και τα απομεινάρια των περίτεχνων οροφογραφιών, είναι Εθνικό Μνημείο!!!  Ανεβαίνοντας τη φαρδιά σκάλα αντικρίζουμε τα θαμπά είδωλά μας στα κηλιδωμένα κρύσταλλα τεράστιων χρυσοσκάλιστων καθρεπτών,  το τέλειο  σκηνικό για την “Ελένη”…

Ταυτόχρονα, ο ίδιος ο σκηνοθέτης θα δώσει 4 σεμινάρια, από τις 6 Μαΐου το πρώτο και κάθε Δευτέρα τα 3 υπόλοιπα.  Στα  σεμινάρια αυτά ο Δήμος Αβδελιώδης θα  αναπτύξει την πρωτοποριακή του μέθοδο, η οποία αλλάζει ριζικά τη σχέση με τα κορυφαία κείμενα της Ελληνικής Γραμματείας, χωρίς η γλώσσα να αποτελεί εμπόδιο. Τίτλος  των σεμιναρίων “Ο έλεγχος και ο τρόπος εκφοράς του λόγου ως ρυθμιστής της σημασίας και του νοήματος”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας