Ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ σε ρόλο ”Πόντιου Πιλάτου”: Άγκυρα και Αθήνα να λύσουν μόνες τους τις διαφορές τους

1632
ΝΑΤΟ

Ο Jens Stoltenberg σε ρόλο ”Πόντιου Πιλάτου” κάλεσε την Αθήνα και την Άγκυρα να λύσουν τις διαφορές τους, ξεκαθαρίζοντας ότι το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να παρέμβει.
Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, κάτω από την επίφαση της ”ουδετερότητας” στην τοποθέτηση του, στην ουσία παίρνει το μέρος της Τουρκίας, βαπτίζοντας, επίσης, ως απλές διαφορές τις μονομερείς προκλητικές διεκδικήσεις της Τουρκίας και την ιταμή από μεριάς της τελευταίας περιφρόνηση και παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.
Σε συνέντευξη στο Anadolu, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ ρωτήθηκε για την ένταση στο Αιγαίο και τα δημοσιεύματα ότι η Ελλάδα ζήτησε επίσημα το ΝΑΤΟ να αναλάβει ποιο ενεργό ρόλο.
«Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι μέλη του ΝΑΤΟ, σύμμαχοι από το 1952. Αμφότερες οι χώρες συμβάλλουν στη συλλογική ασφάλεια. Αναμένω ότι θα επιλυθούν οι διαφορές που βλέπουμε σε κάποια ζητήματα ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα, στο πνεύμα των καλών σχέσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, καλωσορίζω ότι οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών είχαν πρόσφατα τηλεφωνική συνομιλία και συμφώνησαν να επιλύσουν αυτές τις διαφορές μέσω του διαλόγου», απάντησε.
Όταν ρωτήθηκε ξανά αν θα εμπλακεί το ΝΑΤΟ, απάντησε: «Οχι, αυτό δεν είναι ζήτημα του ΝΑΤΟ, είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας