Ο Βαρουφάκης και τα κόκκινα γαρύφαλλα

4503
γαρύφαλλα

Είχε αρκετή πλάκα η εμφάνιση με κόκκινα γαρύφαλλα του Γιάνη Βαρουφάκη στην Εργατική Πρωτομαγιά. Μόνο που, όσα κόκκινα γαρύφαλλα και αν βάλει, δεν μπορεί να κάνει όσους διαθέτουν μνήμη να ξεχάσουν πως ήταν αυτός, ο οποίος πριν κλείσει ακόμα μήνας από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στους κυβερνητικούς θώκους, παγίδευσε την κυβέρνηση υπογράφοντας προσωπικά την γνωστή κατάπτυστη συμφωνία με την τρόικα, της 20ης Φλεβάρη. Αυτή η απολύτως αντικοινωνική συμφωνία υπήρξε το πρόπλασμα του τρίτου μνημονίου και θα ήταν η αιτία που θα έπεφτε τότε πολύ πρόωρα η κυβέρνηση, αν η συμφωνία αυτή ερχόταν στη Βουλή, πράγμα που το εμπόδισε το «Αριστερό Ρεύμα», απειλώντας ευθέως με την καταψήφισή της.
Όπως δεν μπορεί κανένας, από αυτούς που γνωρίζουν, να λησμονήσει, ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης άλλα έλεγε το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ, ενώ υπήρξε και ο σφοδρότερος πολέμιος μιας ενδεχόμενης εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, την ώρα που αυτή η έξοδος ήταν ο μόνος δρόμος για να μην υποκύψει η κυβέρνηση στον εκβιασμό της ΕΚΤ και να μην συνθηκολογήσει με τον πιο εξευτελιστικό τρόπο, υπογράφοντας το τρίτο μνημόνιο.
Ο Βαρουφάκης δήλωσε σήμερα, ότι δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα υπέγραφε ο ίδιος μνημόνιο. Λάθος. Μνημόνιο υπέγραψε στις 20 Φλεβάρη και θα ξαναϋπέγραφε το τρίτο μνημόνιο, αν δεν τον απέπεμπαν για την αλαλούμ συμπεριφορά του. Και θα ξαναϋπέγραφε, διότι δεν ήταν διατεθειμένος ποτέ να επιλέξει, αντί του ευρώ, το εθνικό νόμισμα.
Τέλος, αν και δεν υπάρχει τέλος, όσοι διάβασαν το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, έπεσαν από τα σύννεφα, βλέποντας τον Βαρουφάκη να έχει «λυσσάξει», απευθυνόμενος στον Τσίπρα, για να μην πάρει ο «αντιευρωπαϊστής» Λαφαζάνης οικονομικό υπουργείο, πολύ περισσότερο που, όπως γράφει στο βιβλίο του, έμενε έξω από τον οικονομικό υπουργικό κύκλο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον οποίο αυτός και ο Τσίπρας, πάντα κατά τα γραφόμενα Βαρουφάκη, έχουν παρόμοιες απόψεις.
Τα γαρύφαλλα, όσο κόκκινα κι αν είναι, δεν μπορούν να κρύψουν ότι κάποιοι προσαρμόζονται ανάλογα με την εκάστοτε περίοδο, για να υποδυθούν κάθε φορά διαφορετικούς ρόλους.

Κ.Τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας