Ο αντιπρόεδρος που της ταιριάζει

1550
διαστροφές
Φιλελεύθερη η παράταξη, λέει. Και ακροδεξιός ο αντιπρόεδρος, είτε το λέει είτε δεν το λέει. Και μνημονιακοί άπαντες. Και μεταρρυθμισιολόγοι. Οπότε τα ψέματα και την υποκριτική του αντιπροέδρου την χρεώνονται όλοι ομού και αδιαιρέτως. Έτσι δεν είναι;
Το ψέμα το ‘χει εύκολο ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Δεν είναι λοιπόν παράδοξο ότι “αποκάλυψε” φωτογραφίες του “βασικού εμπλεκόμενου στην υπόθεση Αυγενάκη” με υπουργού, οι οποίες γρήγορα αποδείχτηκε ότι δεν ήταν του συνομιλητή του γραμματέα της ΝΔ αλλά τρίτου, άσχετου με την όλη ιστορία προσώπου. Ούτε είναι παράδοξο, για όποιον έχει παρακολουθήσει τις κυβιστήσεις του, ότι γνώριζε πολύ καλά, όπως επίσης αποδείχτηκε, ότι έλεγε ψέματα.
Παράδοξο είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης του έδωσε τον αντιπροεδρικό θώκο, εκχωρώντας του το δικαίωμα να ορίζει την πολιτική γραμμή της ΝΔ σε μια σειρά θεμάτων, εκτιμώντας προφανώς ότι έτσι διεμβολίζει τον χώρο (ακρο)δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας και περιορίζει τις διαρροές προς την Χρυσή Αυγή και τις υπόλοιπες παραφυάδες της “μεγάλης δεξιάς παράταξης”.
Στην πραγματικότητα βέβαια, με αυτόν τον τρόπο, αυξάνονται οι αναποφάσιστοι στο χώρο της κεντροδεξιάς, μένουν μετέωροι οι “φιλελεύθεροι”, λίγο κεντροδεξιά, λίγο Σημίτης και πολλή μεταρρυθμισιολογία, που υποτίθεται ότι δια του Μητσοτάκη δίνουν πλέον τον τόνο στην αξιωματική αντιπολίτευση, οπότε δικαιολογημένα τρίβουν τα χέρια τους οι οπαδοί και τα στελέχη των “άλλων”.
Γιατί δεν αρκούν οι ακροδεξιοί για να “δώσουν” την κυβέρνηση και πολύ περισσότερο την αυτοδυναμία που τόσο πολύ ορέγονται στην Πειραιώς. Γιατί αυτοί θα μετρήσουν μόνο εάν είναι εξασφαλισμένη η ηγεμονία στο Κέντρο και ανακοπούν οι διαρροές και οι αδρανοποιήσεις των παραδοσιακών ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, αυτοί που την στήριξαν ενώ προέλαυνε ο ΣΥΡΙΖΑ και ανέβαινε ο εγκληματικός “σύνδεσμος” που παριστάνει το κόμμα.
Αλλά με τους Γεωργιάδηδες και τους Βορίδηδες να κάνουν παιχνίδι, δεν εξασφαλίζεται ούτε η πρωτιά στο κοινό των υπερηλίκων σε ζώνη χαμηλής τηλεθέασης, όχι η ηγεμονία στο χώρο του Κέντρου.
Γιατί το να λέει ο… αντιπρόεδρος άλλα ντ΄ άλλων, να δείχνει άσχετες φωτογραφίες και να τις παρουσιάζει ως σχετικές, και να φαντασιώνεται ότι είναι ο εν δυνάμει ηγέτης του νεοδημοκρατικού… tea party, δεν τους πάει όχι στην κυβέρνηση αλλά ούτε στα Σούρμενα!
Γιατί τώρα πια μέχρι και τα νεοφιλελεύθερα ντουβάρια γνωρίζουν ότι ο αντιπρόεδρος το ‘χει εύκολο το παραμύθι.
Αυτός -για παράδειγμα- δεν ήταν που προ καιρού τουίταρε ότι οι “ισλαμιστές” κατέβασαν… εικόνες σε περιοχή της Μακεδονίας, καλώντας τους κατοίκους “να μην τους ανέχονται”; Κι όταν η “είδηση” αποδείχτηκε μούφα, σαν τον πολιτικό λόγο του αντιπροέδρου, αυτός δεν ήταν που “ξέχασε” να ανασκευάσει, γιατί οι συγνώμες κάνουν κακό στην σταυροδοσία;
Βέβαια, με αυτά και με εκείνα, ο ίδιος φρόντισε την προσωπική του ανέλιξη και ίσως αύξησε τους συμμετέχοντες στα σεμινάρια ρητορικής (και υποκριτικής;) που οργανώνει. Η Νέα Δημοκρατία όμως δεν βελτίωσε την εικόνα της και σίγουρα δεν αύξησε αυτούς που την ακολουθούν, παρά τις υποκριτικές ικανότητες του αντιπροέδρου της.
Ήθελές τα και ‘παθές τα, λέει ο λαός. Και όπως φαίνεται, τα ήθελε ο Κυριάκος αυτά με τον αντιπρόεδρο και για αυτό τα παθαίνει, και αυτός και το κόμμα του.
(Φωτογραφία: Sooc)
*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι δημοσιογράφος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας