Ο ανιστόρητος Ιταλός Πρόεδρος

2408
ιταλός

Μάλλον πολύ λίγη σχέση με την ιστορία αλλά και με τις παρούσες εξελίξεις έχει ο Ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, που βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη προσκεκλημένος του Έλληνα ομολόγου του, με εξίσου προβληματική επαφή με τα ιστορικά και παρόντα πράγματα, Προκόπη Παυλόπουλο, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο Ιταλός Πρόεδρος εντελώς ανιστόρητα τόνισε σε «βαρυσήμαντη» δήλωσή του ότι η νέα Ελλάδα και η νέα Ιταλία γεννήθηκαν από την αντίσταση στον ναζισμό και τον φασισμό.

Δεν θέλω να μιλήσω τώρα για την Ιταλία, αλλά όσον αφορά για την Ελλάδα που προέκυψε μετά την αντίσταση του ελληνικού λαού στην τριπλή ναζιστική και φασιστική κατοχή δεν ήταν καθόλου νέα, κύριε ανιστόρητε Πρόεδρε.

Ήταν η Ελλάδα των δωσιλόγων, του αντικομμουνισμού, των εκτελέσεων και των διώξεων, την οποία στήριζε για ευνόητους αμερικανονατοϊκούς και δικούς του λόγους και ο ιταλικός αστισμός.

Ακόμα πιο ανιστόρητη και άστοχη ήταν η επόμενη φράση του Ιταλού Προέδρου, ο οποίος τόνιζε, ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη φάση και για τη χώρα του, πως «μετά τους τρομερούς πολέμους του περασμένου αιώνα, η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμαναν την έναρξη μιας νέας πορείας για ένα κοινό μέλλον των ευρωπαϊκών χωρών, εγγυώμενες ειρήνη, φιλία και συνεργασία».

Και πότε τα λέει αυτά ο Ιταλός προπαγανδιστής Πρόεδρος;

Όταν η ΕΕ έχει βάλει το μαχαίρι στο λαιμό στην Ιταλία για τον προϋπολογισμό.

Και τα λέει αυτά ακόμα σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, που την κατέστρεψε κυριολεκτικά η ΕΕ με την μνημονιακή κατοχή της.

Αμετανόητος ο κ. Σέρτζιο Ματαρέλα, ήρθε να μιλήσει στο σπίτι του κρεμασμένου για σχοινί.

Μάλλον γι’ αυτό τον προσκάλεσε ο Προκόπης Παυλόπουλος. Για να προκαλέσει τους Έλληνες τη μέρα του αντιστασιακού «ΟΧΙ», που και αυτός συνέργησε άμεσα, ώστε τη δεύτερη φορά που ειπώθηκε, να γίνει πραξικοπηματικά «ΝΑΙ».

Κ.Τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας