Ο αγώνας του Grup Yorum είναι παντού και είναι ανυποχώρητος

1342
grup
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΟΛΕΚΤΙΒΑΣ GRUP YORUM ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΠΟΛΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ, ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΤΗ ΝΙΚΗ

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της απεργίας πείνας του Grup Yorum, στις 17 του Μάη, πραγματοποιήθηκε μία ακόμα Διεθνιστική Συναυλία για την μεγάλη αντίσταση της μουσικής κολεκτίβας που αριθμεί μέχρι τώρα 30.000 ακροατές!

Η Απεργία Πείνας μέχρι θανάτου συνεχίζεται και απαιτεί Δικαιοσύνη! Στην πρώτη γραμμή του αγώνα βρίσκονται οι Ebru Timtik, Aytaç Ünsal, Didem Akman και Özgür Karakaya.

Η συναυλία έγινε σε συνεργασία της Διεθνούς Επιτροπής για το Grup Yorum, του Αντιϊμπεριαλιστικού Μετώπου και του Νομικού Γραφείου του Λαού, διεθνές τμήμα.

Σε αυτό το σημείο του αγώνα θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους του σκιτσογράφους, τις ποιήτριες, τους μουσικούς, τις χορεύτριες, τους εικαστικούς, τους ηθοποιούς, τους σκηνοθέτες, τους στρατευμένους καλλιτέχνες και τους στρατευμένους αγωνιστές που εμπνεύστηκαν από τον μακρύ αγώνα του GRUP YORUM και δημιούργησαν τέχνη καταγγελίας, κριτικής, σχολιασμού και αντίστασης. Σε αυτούς που όλοι μαζί φτιάξαμε ένα πρώτο κύμα βαθιάς διεθνιστικής αλληλεγγύης και έκφρασης που υπηρετεί τα δικά μας συμφέροντα.

Οι δράσεις αυτές με τα βίντεο, τα τραγούδια, τα σκίτσα, τους πίνακες, τα ποιήματα είναι αυτές που τις δύσκολες στιγμές της πείνας, δίναν δύναμη και ελπίδα στους απεργούς. Οι δράσεις αυτές θα πρέπει να συνεχιστούν και να καταγγείλουν την ξεδιάντροπη στάση του φασιστικού καθεστώτος της Τουρκίας. Οι φωνές αυτές θα πρέπει να ενωθούν, να συνεχίσουν και να κερδίσουν τα αιτήματα του Grup Yorum. Να καταφέρουν να νικήσουν την απελευθέρωση των μελών του Grup Yorum και την άρση των απαγορεύσεων των συναυλιών του.

Το Grup Yorum μετά από 30 χρόνια αδιάκοπης δημιουργίας και αγώνων ξεκίνησε πριν ένα χρόνο, έναν αγώνα πρωτόγνωρο για το σύγχρονο διεθνές καλλιτεχνικό και ανταγωνιστικό κίνημα. Κατά τη διάρκεια αυτού του αγώνα κατάφερε να ξανανοίξει το διάλογο για την κοινωνική, λαϊκή, πολιτική και στρατευμένη έκφραση. Κατάφερε να οικοδομήσει μία μεγάλη παρακαταθήκη ενάντια στην απανταχού επιβαλλόμενη εναλλακτική, απολιτίκ, αχρωμάτιστη και αυτονόητα εμπορική κουλτούρα στο χώρο της τέχνης.

Κατάφερε να αναδείξει, να ενδυναμώσει, να συνδέσει και να εμπνεύσει εκείνες τις πολύ ιδιαίτερες και ευφυείς φωνές του χώρου αυτού που παραμένουν ανυπότακτες.

Κατάφερε να νομιμοποιήσει τα τραγούδια του σε ολόκληρη την τουρκική επικράτεια, σε Μεσόγειο, Βαλκάνια, Ευρώπη και λατινική Αμερική. Κατάφερε να θυμίσει πως η τέχνη οφείλει και μπορεί να είναι επικίνδυνη για αυτούς που μας κλέβουν τη ζωή. Να θυμίσει πως η τέχνη πρέπει να κάνει κριτική! Να θυμίσει πως η τέχνη οφείλει πάνω από όλα να υπηρετεί, να παιδεύει, να γιατρεύει, να προβληματίζει και να ξεσηκώνει το λαό.

Το Grup Yorum μετράει 30 χρόνια αντίστασης και δύο μάρτυρες μουσικούς και αγωνιστές. Την Helin Bölek και τον İbrahim Gökçek . Δύο αγωνιστές που όχι μόνο δε χάθηκαν, αλλά νίκησαν πολλά περισσότερα από αυτά που ζητούσαν. Αυτή η νίκη είναι η νίκη όλων μας! Η νίκη της διεθνιστικής αλληλεγγύης, τς αγάπης για τη ζωή και τον άνθρωπο!

Ο αγώνας του Grup Yorum συνεχίζεται, είναι παντού και είναι ανυποχώρητος!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας