''Ούτε Le Pen ούτε Macron'': Μεγάλες κινητοποιήσεις νεολαίας στην Γαλλία

3192
Le Pen, Macron

Μεγάλα τμήματα μαθητών, φοιτητών και νεολαίας της Γαλλικής κοινωνίας δίνουν τον τόνο με μεγάλες κινητοποιήσεις μπροστά στον β’ γύρο των Προεδρικών εκλογών και εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου της Γαλλίας.
Η νεολαία της Γαλλίας στέλνει ένα ατίθασο μήνυμα πως το μέλλον της Γαλλίας δεν καθορίζεται την μεθεπόμενη Κυριακή στις κάλπες με το δίλημμα Macron ή Le Pen αλλά με αφετηρία τα ποσοστά του Melenchon, ξεκινάει ένας μεγάλος αγώνας για μια άλλη Γαλλία ενάντια στην ευρωζώνη και την ΕΕ.
Μεγάλη διαδήλωση νέων φοιτητών και μαθητών στο Παρίσι. Οι νέοι και νέες, απηχώντας τα αισθήματα Γάλλων εργαζομένων και του προοδευτικού δημοκρατικού κόσμου της Γαλλίας φώναζαν συνθήματα κατά των δύο υποψηφίων των γαλλικών εκλογών, Marin Le Pen και Emmanuelle Macron.
Στο περιθώριο σημειώθηκαν συγκρούσεις νέων και αστυνομίας.
Η αστυνομία έκανε ευρεία χρήση δακρυγόνων και βίας για να απωθήσει τους διαδηλωτές κουκουλοφόρους που άρχισαν να εκτοξεύουν μπουκάλια.

Ταραχές σημειώθηκαν και στη Ρεν όπου οι μονάδες ασφαλείας έκαναν επίσης χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών. Πολλές χιλιάδες μαθητές Λυκείου και φοιτητές, όπως επίσης, ακτιβιστές είχαν κατακλύσει τους δρόμους της πόλης αυτής στη δυτική Γαλλία, όπως μετέδωσε απεσταλμένος του Reuters.

Στο Παρίσι οι μαθητές που διαμαρτύρονται για τους υποψηφίους της εκλογικής αναμέτρησης για τον προεδρικό θώκο απέκλεισαν τις εισόδους σε περίπου 20 Λύκεια νωρίτερα σήμερα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που απηύθυναν μαθητικές οργανώσεις.
Οι μαθητές έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις με κεντρικό σύνθημα «ούτε η Λεπέν ούτε ο Μακρόν» σε πολλά Λύκεια, αφότου οι δύο πολιτικοί πήραν το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της 7ης Μαΐου.
«Απευθύνουμε έκκληση για ανάληψη δράσης εναντίον της υποψήφιας της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν και του υποψηφίου των χρηματοοικονομικών συμφερόντων Εμανουέλ Μακρόν» δήλωσε ο επικεφαλής της φοιτητικής ένωσης UNL-SD Guzeppe Aviz.
Προβολή εικόνας στο Twitter
Προβολή εικόνας στο Twitter

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας