Οφειλόμενη απάντηση στους φίλους του ΚΚΕ, επικριτές της Iskra

4145
κκε

Όπως φάνηκε και από κάποιες αντιδράσεις στο διαδίκτυο, μεγάλος υπήρξε ο εκνευρισμός που διέτρεξε πολλούς φίλους και συντρόφους μέλη και στελέχη του ΚΚΕ αλλά δυστυχώς και κάποιες διατεταγμένες πένες, από το σχόλιο της Iskra που ασκούσε κριτική σε δήμαρχο του ΚΚΕ και στο ίδιο το ΚΚΕ για συγκεκριμένο ατόπημά τους.

Η ταραχή και ο εκνευρισμός υπήρξε επειδή το σχόλιο στηλίτευε τον δήμαρχο Χαϊδαρίου και στέλεχος του ΚΚΕ, Μιχάλη Σελέκο, διότι πρωί-πρωί, αθόρυβα, άρον-άρον, μακριά από τα μάτια της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών προς αποφυγήν αντιδράσεων, υποδέχθηκε και ξενάγησε στο μαρτυρικό στρατόπεδο του Χαϊδαρίου τον Πρόεδρο της Γερμανίας F.W. Steinmeier.

Δεν θα ασχοληθώ με τις ύβρεις και τα κοσμητικά επίθετα εναντίον της Iskra κάποιων φίλων του ΚΚΕ που έχασαν την ψυχραιμία τους, γιατί έχουν ελάχιστη σημασία, αφού συνιστούν την συνήθη τακτική όσων δεν διαθέτουν πειστικά επιχειρήματα. Ας είναι, λοιπόν, τα προσπερνάμε.

Δυο λόγια, όμως, επί της ουσίας: Δεν καταλαβαίνω γιατί ο θεσμικός ρόλος ενός δημάρχου, που έχει την κομμουνιστική ιδιότητα, του επιβάλλει να υποδεχθεί και να ξεναγήσει σε μαρτυρικό χώρο τον Πρόεδρο μιας χώρας που προσβάλλει τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, αρνούμενος τις οφειλόμενες αποζημιώσεις για τις κατοχικές καταστροφές και ο οποίος ταυτόχρονα εκφράζει στο σήμερα ένα καθεστώς μνημονιοκρατίας στη χώρα μας. Το αντίθετο, θα έλεγα, ο θεσμικός ρόλος του δημάρχου του Χαϊδαρίου, του επέβαλλε να πει δυνατά ένα νέο «ΟΧΙ» σε μια επίσκεψη στην οποία μια τυπική «συγγνώμη» γίνεται, κάτω από αυτές τις συνθήκες, κοροϊδία.

Πέραν τούτων, το ερώτημά μου αφορά το ΚΚΕ.

Γιατί το ΚΚΕ σιωπά και δεν παίρνει θέση για την στάση του δημάρχου – στελέχους του;

Γιατί δεν έχουν δημοσιεύσει τίποτα από τα περίφημα λεγόμενα του δημάρχου, αν και δεν θα τον δικαίωναν;

Μήπως, τελικά, η στάση του δημάρχου, πράγμα μάλλον βέβαιο, έγινε μετά από συνεννόηση και υπόδειξη της ηγεσίας του ΚΚΕ;

Νομίζω ότι με το κρυφτούλι το ΚΚΕ, την ώρα που ενθαρρύνει κακόγουστα σχόλια σε βάρος της Iskra, δεν δίνει καθόλου θετικό δείγμα γραφής. Γιατί κατά τ’ άλλα εκβάλλει εύκολα κατηγορίες και καταφεύγει σε μεγαλοστομίες.

Τ.Κ

1 σχόλιο

  1. Έχετε απόλυτο δίκαιο, αγαπητέ συναγωνιστή Τ.Κ. . Ο δήμαρχος Σελέκος, ακριβώς επειδή δηλώνει κομμουνιστής, όχι μόνο δεν έπρεπε να ξεναγήσει στο Χαϊδάρι τον αντιδραστικότατο πρόεδρο του γερμανικού ιμπεριαλιστικού κράτους, αλλά όφειλε να καταγγείλει την επίσκεψη του στην Ελλάδα. Άλλωστε, ο χερ Σταϊνμάγιερ ήρθε εδώ, όχι για τουρισμό ή “προσκυνήματα”, αλλά ως εκπρόσωπος του σύγχρονου κατοχικού καθεστώτος, για να δώσει νέες εντολές, εκ μέρους των οικονομικών-πολιτικών δεσμοφυλάκων μας, στους υποτελείς του, τους αστούς πολιτικάντηδες της Ελλάδας, δηλαδή στους σύγχρονους αηδιαστικούς γερμανοτσολιάδες του καταχτητή.
    Σε λίγες μέρες το ΚΚΕ οργανώνει συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα εναντίον των βάσεων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, δηλαδή του άλλου καταχτητή-επικυρίαρχου της πατρίδας μας. Και πολύ καλά κάνει! Θα είμαστε παρόντες και μετέχοντες σ’ αυτές τις κινητοποιήσεις. Πώς λοιπόν είναι δυνατόν ο Σελέκος -ή οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο στέλεχος του ΚΚΕ- να πάνε μεθαύριο στα αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια, ενώ την ίδια ώρα θα επιμένουν πως καλά έκαναν και ξενάγησαν ως …”θεσμικοί” αυτοδιοικητικοί παράγοντες, το Γερμανό ρεβανσιστή, τον εκπρόσωπο της νέας κατοχής, στα παλαιο-κατοχικά κολαστήρια του ναζισμού και των γερμανοτσολιάδων του; Ή μήπως ο Σελέκος θα έκανε το ίδιο, αν ερχόταν στο Χαϊδάρι και ζητούσε ξενάγηση ο …Τραμπ ή …έστω κάποιος ανθυποπλοίαρχος των αμερικάνικων καταδρομικών που αλωνίζουν στο Αιγαίο;
    Είναι θέμα φιλότιμου κι αξιοπρέπειας για κάθε αριστερό άνθρωπο να πει το όχι του σε κάθε παρόμοια ανάρμοστη “ξενάγηση”! Πολύ καλά, επομένως, πράξατε, συναγωνιστή Τ.Κ., που καταγράψατε την τίμια και καθαρή φωνή της συνείδησής σας για αυτό το ατόπημα που διέπραξε ο Σελέκος. Πιστέψτε πως με το άρθρο σας εκπροσωπείτε και τη φωνή της συνείδησης χιλιάδων και χιλιάδων κομμουνιστών, πατριωτών και δημοκρατών αυτής της χώρας.
    Η ηγεσία του ΚΚΕ καλά θα κάνει, λοιπόν, να μην σιγοντάρει κάποιους τυφλωμένους από πάθος “κομματικούς”, επικριτές του Τ.Κ. και της iskra, αλλά να ζητήσει την ειλικρινή δημόσια αυτοκριτική του δημάρχου Χαϊδαρίου. Ωφελημένο θα βγει το ΚΚΕ από μια τέτοια αυτοκριτική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας