Ουραγός στην ανταγωνιστικότητα η Ελλάδα-Στην 58η θέση μεταξύ 63 χωρών

1042
Ελλάδα
Greece? Future? EURO? - tinted

Στον… πάτο της λίστας που αφορά στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας έχει υποχωρήσει η Ελλάδα.

Μπορεί η χώρα να έχει βγει τυπικά από το μνημόνιο από τον Αύγουστο το 2018 και η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να πανηγυρίζει το τελευταίο διάστημα για τα θετικά σημάδια της οικονομίας, ωστόσο η φετινή έκθεση του ΙMD World Competitivenss Center κατατάσσει την Ελλάδα στην 58η θέση ανάμεσα σε 63 χώρες.

Επίδοση που είναι η 2η χειρότερη στην ΕΕ, μετά από εκείνη της Κροατίας (60η), ενώ απέχει εννέα θέσεις από τη Ρουμανία και δέκα από τη γειτονική Βουλγαρία. Αναφορικά με την κατηγορία οικονομικές επιδόσεις, που αφορά στην ανάπτυξη, στην απασχόληση, στον πληθωρισμό, και στο εμπόριο, η Ελλάδα βρίσκεται μόλις… 3 θέσεις από το τέλος ενώ στην αποτελεσματικότητα της διακυβέρνησης, δηλαδή σε ζητήματα φορολογικής πολιτικής, κοινωνικής πολιτικής, νομοθεσίας για επιχειρήσεις, και θεσμικό πλαίσιο, η εικόνα διαφοροποιείται.

Κατέχουμε την 51η θέση στην κοινωνική πολιτική και την 52η στη νομοθεσία για τις επιχειρήσεις, ωστόσο στην φορολογική πολιτική είμαστε πάλι 3 θέσεις από το τέλος (60οι), και στο θεσμικό πλαίσιο 57οι.

Στην 46η θέση το 2010

Πριν η χώρα μπλέξει με τα μνημόνια η Ελλάδα κατείχε την 46η θέση της λίστας ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά «βούτηξε» 10 θέσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας