Ουκρανία: Το χουντικό καθεστώς καταδίκασε τον Γιανουκόβιτς σε 13 χρόνια κάθειρξη!

1384
γιανουκόβιτς
Ο Γιανουκόβιτς κατέφυγε στη Ρωσία το 2014, μετά το πραξικόπημα που οδήγησε στην ανατροπή του.

Ουκρανικό δικαστήριο, με την προφανή καθοδήγηση του χουντικού καθεστώτος της χώρας, καταδίκασε σήμερα τον πρώην πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς σε κάθειρξη 13 ετών με την κατηγορία της «εσχάτης προδοσίας», υποστηρίζοντας ότι οι ενέργειές του άνοιξαν, δήθεν, τον δρόμο για την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία και τη σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Γιανουκόβιτς κατέφυγε στη Ρωσία, μετά το πραξικόπημα που οδήγησε στην ανατροπή του, στις 22 Φεβρουαρίου 2014. Ο άνθρωπος που τον ανέτρεψε, πραξικοπηματίας «πρόεδρος» Πετρό Ποροσένκο, υιοθέτησε, σε συνεργασία με νεοναζιστικές παραστρατιωτικές «παραφυάδες» μια νεοφιλελεύθερη και αντιλαϊκή πολιτική, μετατρέποντας ταυτόχρονα την Ουκρανία σε προκεχωρημένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και σε σημαιοφόρο της αντιρωσικής πολιτικής των χωρών της Δύσης, με προεξάρχουσες τις ΗΠΑ.

«Με τις σκόπιμα παράνομες ενέργειές του, ο Γιανουκόβιτς διέπραξε έγκλημα εναντίον των θεμελίων της εθνικής κυριαρχίας της Ουκρανίας», δήλωσε θρασύτατα ο δικαστής Βλαντισλάβ Ντεβιάτκο, που ανέλαβε την «εργολαβία» για την λήψη της συγκεκριμένης δικαστικής απόφασης. Σύμφωνα με το «δοτό» ουκρανικό δικαστήριο, ο ανατραπείς πρόεδρος είχε στείλει μια επιστολή στον Ρώσο ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν, με ημερομηνία 1η Μαρτίου 2014, ζητώντας του να χρησιμοποιήσει, δήθεν, τον ρωσικό στρατό και τις αστυνομικές δυνάμεις για να αποκαταστήσει την τάξη στη χώρα του.

Τον Μάρτιο του 2014 η Κριμαία αποφάσισε με δημοψήφισμα και την συντριπτική συναίνεση των κατοίκων της (96,3%) να αποσχιστεί από την Ουκρανία και να προσχωρήσει στη σύνθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας με δικαιώματα Αυτόνομης Δημοκρατίας.

Ο Γιανουκόβιτς κρίθηκε επίσης ένοχος για «συνέργεια στη διεξαγωγή επιθετικού πολέμου» εναντίον της Ουκρανίας (!!!),

Ο συνήγορος του Γιανουκόβιτς ανακοίνωσε αμέσως ότι ο πελάτης του, που δεν παρέστη στο δικαστήριο, σκοπεύει να ασκήσει έφεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας