Ουκρανία: Στήνει ναρκοπέδια για να αποτρέψει προέλαση ρωσικών τεθωρακισμένων προς Δνείπερο

661
Στήνει ναρκοπέδια για να αποτρέψει προέλαση ρωσικών

Στο έλεος της τύχης φαίνεται να έχουν εγκαταλειφθεί οι Ουκρανοί καθώς οχυρώνουν ολόκληρες περιοχές με ναρκοπέδια προκειμένου να συγκρατήσουν τις ρωσικές τεθωρακισμένες Μεραρχίες που έχουν συγκεντρωθεί.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι η δήλωση Αμερικανών αξιωματούχων στο CBS οι οποίοι παραδέχτηκαν ανοικτά την “εξαιρετικά ανησυχητική” κατάσταση τη στιγμή που Ρώσοι πολίτες έψαχναν… αμαξοστοιχία για να μεταβούν στις εργασίες τους και δεν έβρισκαν!

Όλες έχουν δεσμευτεί για την μεταφορά όπλων από τον Ρωσικό Στρατό! Απίστευτο και όμως αληθινό, η πληροφορία αυτή μεταδόθηκε από το ρωσικό πρακτορείο Tass.

Στήνουν ναρκοπέδια οι Ουκρανοί

Μόλις εντοπίστηκαν τα ρωσικά συστήματα ζεύξης ποταμών, νέο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε αμέσως, οι Ουκρανοί άρχισαν να στήνουν ναρκοπέδια στα περίχωρα της πόλης Popasnaya που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Κιέβου στην γραμμή επαφής του Ντονμπάς.

Αυτό ανακοίνωσε πριν λίγο ο εκπρόσωπος του Λουχάνσκ ο οποίος αποκάλυψε ότι οι Ουκρανοί έχουν τοποθετήσει περίπου 100 νάρκες στην συγκεκριμένη περιοχή.

“Έχουμε πληροφορίες ότι οι Ουκρανοί είναι πολύ ενεργοί στα ανατολικά περίχωρα της πόλης αυτής όπου τοποθέτησαν περίπου 100 αντιαρματικές νάρκες TM-62 “ ανέφερε και πρόσθεσε.

“Ζητήσαμε από τους Ουκρανούς να αναφέρουν στον OSCE τα σημεία των ναρκοπεδίων. Τους είπαμε να μην τοποθετούν νάρκες κοντά σε κατοικημένες περιοχές”.

“Τελείωσε και η τελευταία προϋπόθεση διατήρησης της ακεραιότητας της Ουκρανίας”

“Το μοναδικό κίνητρο για την Ρωσία που την προέτρεπε να θέλει να διατηρήσει την ακεραιότητα της Ουκρανίας ήταν οι συμφωνίες του Μινσκ”ανέφερε ο Vladimir Zharikhin, διευθυντής του Ινστιτούτου των χωρών ΚΑΚ.

“Τώρα στην Ουκρανία συμβαίνει ένα πραξικόπημα και μια επίθεση στην Δημοκρατία. Η Ρωσία δεν έχει κανένα κίνητρο για να ικανοποιήσει τον Ουκρανό ψηφοφόρο και να βοηθήσει σε αυτό το Κίεβο.

Οταν συγκροτείται η εξουσία στην Ουκρανία χωρίς την συμμετοχή των ουκρανών κατοίκων (σσ προφανώς εννοεί τους ρωσόφωνους της Αν Ουκρανίας), τότε η Ρωσία δεν έχει κανένα ενδιαφέρον.

Η επιλογή αυτή αποκτά νόημα μόνο όταν πρόκειται να συζητήσουμε για αλλαγή ισχύος στην κυβέρνηση της Ουκρανίας στο βουλευτικό επίπεδο και αυτό πρόκειται να συμβεί μέσω εκλογών και όταν συγκροτηθεί κυβέρνηση”…

Η Ρωσία ετοιμάζει γενίκευση των συγκρούσεων – Νέο βίντεο με συστήματα ζεύξης

Φαίνεται πως ένα σενάριο που είχε αποκαλύψει πριν σχεδόν ένα μήνα το WarNews247, υφίσταται. Εντοπίστηκαν εκ νέου συστήματα ζεύξης ποταμών σε δεύτερο σημείο της ρωσο-ουκρανικής “μεθορίου”.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν Ρώσοι μηχανικοί με γέφυρες ζεύξης ποταμού σε ένα μικρό δρόμο που οδηγεί στην περιοχή του Λουχάνσκ  στην Αν Ουκρανία.

Από εκεί, πληροφορίες του WarNews247 αναφέρουν πως σκοπεύουν να διέλθουν τον ποταμό Glubokaya 25 χλμ ανατολικά των ουκρανικών συνόρων.

H Ρωσία έχει περικυκλώσει απ όλες τις πλευρές την Ουκρανία. Αν γίνει το παραμικρό στο Ντονμπάς τότε το σχέδιο προβλέπει βίαιη προέλαση μέχρι Δνείπερο, κατοχή και διαμελισμό της Ουκρανίας.

Δείτε το βίντεο

Απίστευτο και όμως αληθινό: Οι Ρώσοι πολίτες προσπαθούν να βρουν αμαξοστοιχία για να μεταφερθούν και δεν βρίσκουν!

Οι Ρώσοι κατασκευαστές γεωργικών μηχανημάτων αντιμετωπίζουν ξαφνικά υλικοτεχνικά εμπόδια, καθώς οι εταιρείες ανέφεραν ότι σχεδόν όλα τα σιδηροδρομικά βαγόνια χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς.

Ένας εκπρόσωπος εργοστασίου τρακτέρ της Αγίας Πετρούπολης διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός αυτό κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον πρώτο αναπληρωτή του Υπουργείου Γεωργίας, Dzhambulat Khatuov.

Οι εταιρείες αρνήθηκαν την παροχή των απαραίτητων σιδηροδρομικών πλατφορμών για την μεταφορά του εξοπλισμού.

“Χρειάστηκαν 8-10 σιδηροδρομικές πλατφόρμες την ημέρα και το αίτημα τους απορρίφθηκε” αναφέρει η εφημερίδα Kommersant.

 

Πηγή: Warnews247

Βασίλης Καπούλας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας