Ουκρανία: Παραδόθηκαν όπλα και πυρομαχικά από τις ΗΠΑ

703
Παραδόθηκαν όπλα και πυρομαχικά

Όπλα και πυρομαχικά παραδόθηκαν στο πλαίσιο της παροχής πρόσθετης βοήθειας ασφαλείας από την αμερικανική κυβέρνηση στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

Η δεύτερη παρτίδα διεθνούς τεχνικής βοήθειας από την αμερικανική κυβέρνηση προς τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έφτασε στη χώρα. Αυτό ανακοινώθηκε από το κανάλι Dom TV τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, το τηλεοπτικό κανάλι δημοσίευσε ένα βίντεο με ένα σχόλιο από τον συνταγματάρχη της ιατρικής υπηρεσίας, την εξουσιοδοτημένη διοίκηση του Μέντσιλ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας για την εξωτερική οικονομική δραστηριότητα, Αλεξάντρ Ματίτσουκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το αεροπλάνο παρέδωσε φορτίο  ιατρικών εφοδίων και όπλων με πυρομαχικά στο πλαίσιο της εφαρμογής της παροχής πρόσθετης βοήθειας ασφαλείας από την αμερικανική κυβέρνηση στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

Ο συνταγματάρχης χαρακτήρισε μια τέτοια βοήθεια ένα βήμα προς την πλήρη συμβατότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, αναφέρθηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν έτοιμες να παραδώσουν στο Κίεβο ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 60 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο κατάλογος των προμηθειών περιλαμβάνει αντιαρματικά συγκροτήματα Javelin και άλλο εξοπλισμό.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα είπε ότι η Ουκρανία θα λάβει μια παρτίδα Javelin μέχρι το τέλος του έτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας