Οργή κατά Ψινάκη: Κάτοικοι και ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησαν παραίτησή του

1162
οργή

Ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο του Μαραθώνα ζήτησε την παραίτηση του δημάρχου. Οργή από κατοίκους, νέες παραιτήσεις, απών ο Ηλίας Ψινάκης ο οποίος αρνείται να παραιτηθεί.

Σε κλίμα οργής εν μέσω υψηλών τόνων και παρουσία δεκάδων πολιτών διεξήχθη η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Μαραθώνα μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, το οποίο ομόφωνα ζήτησε την παραίτηση του Ηλία Ψινάκη. Απουσίαζε ο δήμαρχος Μαραθώνα.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι θα καταθέσουν ψήφισμα, ζητώντας την παραίτηση του Ηλία Ψινάκη στον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.

Μετά τις παραιτήσεις δύο αντιδημάρχων και την ανεξαρτητοποίηση συμβούλου της παράταξης Ψινάκη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ήρθε νέο κύμα παραιτήσεων.

«Σας υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου της πέμπτης κατασκήνωσης του Δήμου Μαραθώνα και πλέον παραμένω απλώς δημοτικός σύμβουλος και τίθεμαι στην διάθεση σας να βοηθήσω όπως μπορώ. Προσθέτω την υπογραφή μου στο ψήφισμα και καλώ τον Ηλία Ψινάκη να παραιτηθεί πριν τον διώξουμε» είπε ο Στέφανος Μπαϊρακτάρης.

Παράλληλα, ένας ακόμη από τους δημοτικούς συμβούλους που εξελέγησαν με τον Ηλία Ψινάκη, ο Γιάννης Μπούσουλας, ο οποίος μάλιστα πριν από δύο χρόνια ήταν και αντιδήμαρχος στον Μαραθώνα, δήλωσε στο σημερινό συμβούλιο πως παραιτείται.

«Μετά από τέσσερα χρόνια διοίκησης του ανίκανου δημάρχου, το συμβούλιο καλείται να αποφασίσει να φύγει η πολιτική χολέρα που λέγεται Ψινάκης» είπε ο δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Χατζηγιάννης, ενώ ο Αλέξανδρος Σόμογλου, δημοτικός σύμβουλος που είχε εκλεγεί με την παράταξη του Ηλία Ψινάκη αλλά έχει ανεξαρτητοποιηθεί εδώ και καιρό, τόνισε πως «αυτό το ανδρείκελο είχε το θράσος να αναρτά προσωπική του δήλωση στα social media και να κάνει λόγο για συμπαράσταση. Μπορώ να του χρεώσω την παντελή έλλειψη σεβασμού στους ανθρώπους που χάθηκαν. Κάθε μέρα κοιτάζομαι στον καθρέφτη και μετανιώνω που συμμετείχα».

«Ψινάκη, παραιτήσου»

Για αρκετή ώρα επικράτησε ένταση με πολίτες οι οποίοι ήταν εξοργισμένοι με τη στάση του Ηλία Ψινάκη. Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους για τους χειρισμούς κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς, ενώ διαρκώς φώναζαν συνθήματα με τα οποία ζητούσαν την παραίτηση του δημάρχου Μαραθώνα.

Ψινάκης: «Δεν παραιτούμαι, δεν μετέχω σε μια μεθοδευμένη αντισυνταγματική διαδικασία» 

Την άρνησή του να παραιτηθεί διεμήνυσε ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, παρά την κατακραυγή δημοτικών συμβούλων, αλλά και πολιτών του δήμου Μαραθώνα, που παρευρέθηκαν στην έκτακτη του δημοτικού συμβουλίου, με θέμα την έγκριση ψηφίσματος που να ζητά την παραίτησή του.

Ο κ. Ψινάκης αρνήθηκε να παρευρεθεί στο δημοτικό συμβούλιο. «Δεν θα ακολουθήσω αυτόν τον αδιέξοδο και καταστροφικό δρόμο. Δεν θα νομιμοποιήσω με την παρουσία μου μια μεθοδευμένη αντισυνταγματική διαδικασία που δεν προβλέπεται από κανένα νόμο, καμία διάταξη και δεν έχει κανένα νομικό προηγούμενο. Έχει μόνο ένα στόχο: Τη διαπόμπευση και την ανθρωποφαγία», ισχυρίστηκε ο κ. Ψινάκης, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας