ΟΜΥΛΕ: Σε κινητοποιήσεις από το Σάββατο οι εργαζόμενοι στα λιμάνια

1294
ομυλε

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από αύριο οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας, από τη στιγμή που, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), «η κυβέρνηση, στην προειδοποιητική αποχή μας, της προηγούμενης Κυριακής 21/10, δεν “μπήκε στον κόπο” ούτε καν να απαντήσει».

Ήδη ανακοίνωσαν ότι από το Σάββατο 27 Οκτωβρίου ξεκινούν αποχή διαρκείας από την εργασία Σαββατοκύριακου, ενώ από τη Δευτέρα δεν θα εργάζονται υπερωριακά.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την υπογραφή ΣΣΕ του 2018, «που ήδη βαίνει προς τη λήξη του».

Όπως υποστηρίζουν, «το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να αδιαφορεί για το αν λειτουργούν τα περιφερειακά λιμάνια της χώρας τα Σαββατοκύριακα, αλλά και όλες τις ώρες του 24ωρου.

Δείχνει να πιστεύει ότι τα λιμάνια της χώρας είναι τυπικές δημόσιες υπηρεσίες και όχι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας για την εξυπηρέτηση των επιβατών και τη μεταφορά εμπορευμάτων σε περιοχές που εξυπηρετούν τα νησιά και την ενδοχώρα».

Σύμφωνα με την ΟΜΥΛΕ, η κυβέρνηση, «ενόψει της επικείμενης ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών λιμανιών Α.Ε., με το κυοφορούμενο νομοσχέδιο, προδιαγράφει ποιο είναι το μέλλον που επιφυλάσσει για τους εργαζόμενους. Με τη στάση της κάνει σαφές ότι δεν την απασχολεί η σωστή λειτουργία των περιφερειακών λιμανιών της χώρας, αλλά να εισπράξει το αντίτιμο του νέου ξεπουλήματος».

Η Ομοσπονδία καλεί την κυβέρνηση έστω και τώρα να δώσει την «αναγκαία λύση, υπογράφοντας την ΣΣΕ του 2018».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας