Ομαδικός τάφος Παλαιστινίων από το 1948 βρέθηκε στην Jaffa

1459
τάφος

Αποκαλύφθηκε μαζικός τάφος δεκάδων Παλαιστίνιων που σκοτώθηκαν στον πόλεμο που προκάλεσε το Ισραήλ το 1948.

Εντοπίστηκαν  στην περιοχή Jaffa του Τελ Αβίβ, 6 ομαδικοί τάφοι με τα πτώματα δεκάδων Παλαιστινίων, οι οποίοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του Ισραηλινό-Αραβικού πολέμου το 1948. Ένας υπάλληλος στο Μουσουλμανικό νεκροταφείο, είπε στην AFP ότι το μακάβριο εύρημα αποκαλύφθηκε την Τετάρτη 13/2, όταν το έδαφος υποχώρησε, καθώς εργάτες πραγματοποιούσαν οικοδομικές εργασίες.

Το 1948, η Jaffa ήταν Παλαιστινιακή πόλη αλλά, το μεγαλύτερο μέρος του  αραβικού πληθυσμού της απεχώρησε, κάτω από την κυριαρχία του νεοσύστατου Ισραηλινού Κράτους, καθώς ο Ισραηλινός Στρατός και οι Εβραϊκές Πολιτοφυλακές δημιούργησαν ένα άνευ προηγουμένου κλίμα τρομοκρατίας!

Ο ερευνητής και ιστορικός Mahmoud Obeid, κάτοικος της πόλης Jaffa, δήλωσε στην εφημερίδα As-Safri: «Ανακαλύψαμε έξι μαζικούς τάφους, σε δύο εκ των οποίων έχουμε κάνει ανασκαφές. Η εκτίμησή μας είναι ότι περιέχουν περίπου 200 σκελετούς, με έναν άγνωστο επιπλέον αριθμό πτωμάτων στους άλλους τάφους. Τα οστά ανήκουν σε άτομα διαφορετικών ηλικιών, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων, μερικά από τα οποία φέρουν σημάδια κακοποίησης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας