Οκτάμηνη φυλάκιση με αναστολή σε Λαγό-Μίχο για το «Συνεργείο»

777
φυλάκιση

Φυλάκιση  οκτώ μηνών με αναστολή ήταν η ετυμηγορία του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό και  τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής  Νίκο Μίχο, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη για την επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο» το 2013.

Αντίστοιχα, ένοχα κρίθηκαν για φυσική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία πέντε μέλη της Χρυσής Αυγής. Τα τέσσερα εξ αυτών καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή φυλάκισης 11 μηνών, ενώ σε έναν εκ των κατηγορουμένων αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό και του επιβλήθηκε ποινή 5 μηνών.

Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε, υιοθετώντας την εισαγγελική εισήγηση, την παύση της ποινικής δίωξης για την πράξη της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή και για τους εννέα κατηγορούμενους, ενώ δύο εξ αυτών απαλλάχθηκαν από όλες τις κατηγορίες.

Από το σύνολο των ελαφρυντικών που ζητήθηκαν, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να γίνει δεκτό για όλους τους κατηγορουμένους, αυτό του προτέρου σύννομου βίου, με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα. Το δικαστήριο, όμως, αναγνώρισε το ελαφρυντικό μόνο για έναν εκ των κατηγορουμένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας