Οι 5 κροίσοι των Bιg-tech που έχασαν 67δισ.$ σε μία εβδομάδα

707
Οι 5 κροίσοι των Bιg-tech

Η ταχύτητα και το μέγεθος των επιτοκιακών αυξήσεων από την Federal Reserve ανησυχεί τα μέγιστα την αγορά για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην οικονομία

O Jeff Bezos έχασε 20 δισ. δολάρια από την περουσία του αυτή την εβδομάδα.
Ο Changpeng Zhao της Binance απώλεσε 17,7 δισ. δολάρια από τον πλούτο του, ενώ η περιουσία του Mark Zuckerberg μειώθηκε κατά 10,4 δισ. δολάρια.

«Βουτιά» παντού

Πρόκειται για μια επώδυνη εβδομάδα για τους δισεκατομμυριούχους, καθώς τα πάντα, από το ηλεκτρονικό εμπόριο έως τα κρυπτονομίσματα και τα online παιχνίδια σημείωσαν «βουτιά».
Οι αγορές υπέστησαν τη μεγαλύτερη πτώση από τότε που ξέσπασε η πανδημία, καθώς η προοπτική και το μέγεθος των επιτοκιακών αυξήσεων από την Federal Reserve ανησυχεί τα μέγιστα την αγορά για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην οικονομία.

Κρυπτονομίσματα

Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων ήταν από τα μεγαλύτερα «θύματα» του sell off με το bitcoin να παρουσιάζει βουτιά σε χαμηλό εξαμήνου.
Σήμερα, συνέχισε την καθοδική του πορεία κινούμενο κάτω από τα 35.000 δολάρια με πτώση άνω του 5%.
Ο περιουσία του Zhao, του διευθύνοντος συμβούλου του Binance, αποτιμάται αυτή τη στιγμή στα 75 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το δείκτη του Bloomberg για τους δισεκατομμυριούχους.
Οι πέντε κορυφαίοι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη είδαν να «κάνουν φτερά» 67 δισ. δολάρια από τον πλούτο τους αυτή την εβδομάδα.

Musk και Arnault

Η περιουσία του Elon Musk, του πλουσιότερου ανθρώπου, μειώθηκε κατά 25,1 δισ.δολάρια ήτοι περισσότερο από 9% αυτή την εβδομάδα.
Από τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, μόνο ένας είδε την περιουσία του να μένει ανέπαφη αυτή την εβδομάδα: ο Γάλλος μεγιστάνας Bernard Arnault, ο οποίος ανέκτησε τη δεύτερη θέση στο δείκτη του Bloomberg μετά τον Bezos.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας