Οι υπόγειοι διαβολείς, ο Γ. Τράγκας, οι συνοδοιπόροι του και ο Λαφαζάνης

968

΄Ενα μεγάλο ελάττωμα της Αριστεράς – και φυσικά στην Αριστερά δεν εντάσσω τον ΣΥΡΙΖΑ , ένταξη που συμφέρει να πράττουν οι αντίπαλοι της Αριστεράς για να την πετάξουν στο καναβάτσο και να την απαξιώσουν – , είναι η ευκολία με την οποία οι δυνάμεις της εξαπολύουν χαρακτηρισμούς σε συλλογικότητες και πρόσωπα του αριστερού χώρου με τα οποία διαφωνούν. Ευκολία που παίρνει μάλιστα καταιγιστική μορφή αν αυτές οι συλλογικότητες και τα πρόσωπα μοιάζει να εισφέρουν κάτι διαφορετικό σε ιδέες και αναλύσεις από τα προδιαγεγραμμένα .

Επαναφέρω αυτήν την παλιά ενδημική αμαρτία του αριστερού χώρου , έχοντας υπόψη μου τις κακοηθέστατες επιθέσεις στις οποίες ιδιωτικά και υπόγεια προβαίνουν συστηματικά κύκλοι αριστερών οργανώσεων και ιδιαίτερα κάποια στελέχη τους, κατά του Παν . Λαφαζάνη , στολίζοντάς τον με όλες τις αποχρώσεις του “ εθνικιστή “,  τις οποίες συχνά συνοδεύουν και με άλλα απαράδεκτα “ κοσμητικά “ επίθετα .

Είναι οι ίδιοι κύκλοι της Αριστεράς για τους οποίους ο πατριωτισμός είναι περίπου βρισιά και η σθεναρή υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των νόμιμων εθνικών συμφερόντων διολίσθηση στην πολεμοκαπηλία.

Ακόμα χειρότερα , οι ίδιοι  αυτοί κύκλοι του αριστερού χώρου και πρόσωπα του παρασκηνίου , τα οποία δεν έχουν το θάρρος και την ευθύνη να μιλήσουν ανοικτά και δημόσια , διαδίδουν εσχάτως ότι ο Παν. Λαφαζάνης συνεργάζεται ή πρόκειται να συνεργαστεί με τον Γιώργο Τράγκα και το νεότευκτο κόμμα του , κάτι που σκοπίμως έγραψαν και διάφορα λαθρόβια έντυπα της ακροδεξιάς , ενώ ψιθυρίζουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν ότι ήδη ο Π. Λαφαζάνης συνεργάζεται με το ΕΠΑΜ , το οποίο όπως είναι γνωστό έχει αποφασίσει δυστυχώς τη σύμπλευση του με το κόμμα των “ Ελευθέρων Ανθρώπων“(!) του εν λόγω δημοσιογράφου .

Ο Π. Λαφαζάνης στον οποίο απευθυνθήκαμε μας δήλωσε ότι είναι “ ανάξιοι ακόμα και διαψεύσεως αυτοί οι ψίθυροι και αυτή η διαδοσολογία , που τον συσχετίζουν με το Γ. Τράγκα και τις δυνάμεις που ο τελευταίος συνεργάζεται , πράγματα που δεν τον αγγίζουν και εκθέτουν βαρύτατα όλους εκείνους που χρησιμοποιούν αυτές τις μεθοδεύσεις “.

Κατά τ΄ άλλα οφείλουμε να πούμε σε  όσους ενδεχομένως δεν το έχουν πληροφορηθεί , ότι ήταν πρώτη και σχεδόν μόνη και από την πρώτη στιγμή η Iskra και ο Παν. Λαφαζάνης , οι οποίοι δημοσίως άσκησαν σκληρή κριτική στο εγχείρημα Τράγκα και στο παραπλανητικό στίγμα του , ενώ στηλίτευσαν και όσους , όπως το ΕΠΑΜ , οι οποίοι στο όνομα της  ανατροπής “  αποφάσισαν να συνεργαστούν μαζί του .

Μάλιστα γι΄αυτήν μας την στάση δεχθήκαμε άθλιες επιθέσεις , με χαρακτηρισμούς που παραπέμπουν σε άλλες εποχές , από τους συμμετέχοντες στο “ συμμαχικό σχήμα “ που πάει να κατασκευαστεί γύρω από τους “ Ελεύθερους Ανθρώπους “ του Γ. Τράγκα .

Φαίνεται όμως ότι όλα τούτα αποσιωπούνται, διαστρεβλώνονται ή δεν παρακολουθούνται και ξεφεύγουν της προσοχής από μια Αριστερά, η οποία σε σημαντικό βαθμό ζεί στον κόσμο της .  Από μια Αριστερά που συνεχίζει σε κρίσιμες στιγμές να κάνει συχνά στρατηγικά λάθη. Από μια Αριστερά τέλος, που δεν θέλει να αντιληφθεί ότι τούτες τις ώρες πρέπει να επαναθεμελιωθεί και να σταθεί η ίδια πρωτοπόρος στη συγκρότηση του πιο πλατιού μετώπου για την δημοκρατική ανατροπή , την παραγωγική ανασυγκρότηση , την κοινωνική δικαιοσύνη , την απεμπλοκή από τα ευρωατλαντικά δεσμά, την εθνική κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας μας, αποτρέποντας έτσι να τσαλαβουτούν στην εθνοκαπηλία και την κοινωνική δημαγωγία η ακροδεξιά και οι πιο ακραίες συντηρητικές δυνάμεις, μαζί με τους όποιους περιστασιακούς κι ετερόκλητους συμμάχους τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας