Οι συνταξιούχοι είπαν ΟΧΙ στην κοροϊδία Τσίπρα και ΝΑΙ στον λαϊκό ξεσηκωμό

4503

Μεγαλειώδης συγκέντρωση και πορεία των συνταξιούχων στην Αθήνα.

Χιλιάδες συνταξιούχοι απ’ όλη τη χώρα – παρά το τσουχτερό κρύο – συγκεντρώθηκαν από τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης στα προπύλαια. Εν συνεχεία πραγματοποίησαν μια μαζικότατη και μαχητική πορεία διαμαρτυρίας προς το Μαξίμου. Μάλιστα τα μπλοκ των διαδηλωτών με την αποφασιστικότητά τους ανάγκασαν την ηγεσία της ΕΛΑΣ να δώσει εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ, που είχαν φράξει στην κορυφή της Ηρώδη του Αττικού, να αποσυρθούν και για πρώτη φορά τα τελευταία μνημονιακά χρόνια η πορεία να φτάσει και να περάσει μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου.

Την σημερινή μεγαλειώδη πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων διοργάνωσαν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ- ΕΛΤΑ- Δημοσίου-Επικουρικής ασφάλισης- ΟΣΕ-ΟΑΕΕ- ΝΑΤ- ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ.

Οι χιλιάδες συνταξιούχοι διαμαρτυρήθηκαν για τις συνεχείς μειώσεις των συντάξεών τους και των άλλων κοινωνικών παροχών, καθώς και για την αύξηση των φορολογικών βαρών τους.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στους διαδηλωτές ήταν: «Με ψίχουλα και ψέματα δε θα συμβιβαστούμε, όλα τα κλεμμένα τα διεκδικούμε», «Με φιλοδωρήματα δεν μας ξεγελάτε, ντροπή σε σας που τώρα κυβερνάτε», «Τα ελλείμματα σε όλα τα ταμεία, είναι οι παροχές στην πλουτοκρατία» και «Ανθρώπινες συντάξεις και δωρεάν υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση».

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ομοσπονδιών των συνταξιούχων με ομιλίες και δηλώσεις τους κατάγγειλαν το συνεχιζόμενο σφαγιασμό των συντάξεων. Χαρακτήρισαν το «κοινωνικό μέρισμα», που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για τους χαμηλοσυνταξιούχους, ψίχουλα ελεημοσύνης σε σχέση με την μνημονιακή λεηλασία των συντάξεών τους από τα δύο μνημόνια των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε σχέση με αυτή που συντελείται με βάση το τρίτο μνημόνιο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ.

Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων διευκρίνισαν ότι δεν βολεύονται και δεν ξεγελιόνται με πολιτικές φιλανθρωπίας, αλλά αγωνίζονται για την υπεράσπιση και την αναβάθμιση των συντάξεων, των μισθών και των κοινωνικών πολιτικών. Επίσης, ότι ο αγώνας των συνταξιούχων θα συνεχιστεί για την ανατροπή και των τριών συνταξιοκτόνων μνημονίων της λιτότητας και για την απόκρουση του προετοιμαζόμενου από τους δανειστές και την κυβέρνηση 4ου μνημόνιου.

Στην μεγαλειώδη πορεία των χιλιάδων συνταξιούχων, η οποία εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο αντιμνημονιακό συλλαλητήριο, δείχνοντας το δρόμο του γενικού λαϊκού ξεσηκωμού για μια προοδευτική και δημοκρατική αντιμνημονιακή ανατροπή στη χώρα, έδωσαν το παρόν στελέχη του ΚΚΕ και πολλά στελέχη της ΛΑ.Ε., μεταξύ των οποίων ο Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Παναγιώτης Λαφαζάνης, το μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ και πρώην Υπουργός κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, το μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ και πρώην Υποδιοικητής ΙΚΑ Γιάννης Δούκας. Επίσης τα μέλη της ΠΓ Στάθης Λεουτσάκος, Τάσος Κανταράς, Σόφη Παπαδόγιαννη και Δέσποινα Σπανού.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Η ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ – ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ

ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΤΡΕΜΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Ο Παν. Λαφαζάνης επικεφαλής πολυπληθούς αντιπροσωπείας της ΛΑ.Ε έδωσε το παρόν στη σημερινή (15/12) συγκέντρωση και πορεία των συνταξιούχων και έκανε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την παρακάτω δήλωση:
«Η σημερινή συγκέντρωση και πορεία των συνταξιούχων υπήρξε πρωτοφανής και μεγαλειώδης και έδωσε μια αγωνιστική απάντηση των απόμαχων της δουλειάς στην τακτική εμπαιγμού τους από τον Τσίπρα.
Η δημαγωγία Τσίπρα με το μέρισμα – κοροϊδία στους συνταξιούχους έχει πέσει στο κενό.
Στο κενό πέφτουν και τα πολιτικά παιχνίδια εντός και εκτός της χώρας που παίζει ο Τσίπρας με άλλοθι το μέρισμα – κοροϊδία στους συνταξιούχους.
Τα τερτίπια του Τσίπρα με το μέρισμα στους συνταξιούχους δεν μπορούν να χρησιμεύσουν ως άλλοθι που θα καλύψει την πλήρη υποταγή του στη γερμανική ΕΕ.
Κανένα μέρισμα – φιλοδώρημα δεν μπορεί να εξωραΐσει το νέο επαχθέστατο τέταρτο μνημόνιο, που ήδη ο Τσίπρας έχει συνομολογήσει.
Ο Τσίπρας δεν φοβίζει κανέναν με τις εκλογές. Τις εκλογές δεν τις φοβόμαστε. Τις επιδιώκουμε. Εκείνος που σίγουρα τρέμει την εκλογική αναμέτρηση και θέλει να την αποφύγει «όπως ο διάολος το λιβάνι», είναι ο ίδιος ο Τσίπρας, γιατί θα συντριβεί από τη λαϊκή ετυμηγορία.
Σήμερα όσο ποτέ είναι απαραίτητο ένα μεγάλο πολιτικό και εκλογικό μέτωπο όλων των δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων, το οποίο με τη σύστασή του είναι βέβαιο ότι θα γίνει η αρχή του τέλους της μνημονιακής υποδούλωσης της χώρας».
003004001008010011014016018020026028029036040 046 047 052 056 059 083 084 086 087 093 100 105 106 110 111 112 119 120 121 129 133

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας