Οι συντάξεις στο στόχαστρο. Μειώσεις για το 30% των συνταξιούχων

1022
επιστροφή

Ακόμη και η ολιγόμηνη αναβολή στις μειώσεις των συντάξεων εγκαταλείφθηκε από την κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει η τέταρτη αξιολόγηση. Όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Κοινωνικής Απασχόλησης Τάσος Πετρόπουλος, ότι οι μειώσεις θα πλήξουν έως και το 30% των συνταξιούχων και “οι περικοπές (από 1/1/2019) θα αφορούν και συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ”, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση θυσιάζει στο πεδίο των διαπραγματεύσεων τις όποιες αξιώσεις για συντάξεις και αφορολόγητο, προκειμένου να μην υπάρξει παράταση στο πρόγραμμα.
Είναι ολοφάνερο πως η δήλωση του υφυπουργού ότι “έχουμε μπροστά μας επτά μήνες για τις συντάξεις”, καθώς και η επανάληψη υποσχέσεων όπως αυτή του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά για μεταμνημονιακή αναβολή σε ψηφισμένα μέτρα, δεν αποβλέπουν παρά μόνο σε στοχεύσεις επικοινωνιακές.
Όπως αναφέρεται στον χθεσινό Τύπο, κυβερνητικές πηγές λένε, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, ότι μετά τις υπογραφές για την “έξοδο από τα μνημόνια” τον Αύγουστο και με επιχείρημα το υπερπλεόνασμα, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να ξαναβάλει στο τραπέζι την αναβολή ψηφισμένων μέτρων όπως η μείωση των συντάξεων και η μείωση του αφορολογήτου, την υλοποίηση των “αντίμετρων” μέσα στο 2019 και όχι μετά το 2020 που λένε οι δανειστές κ.λπ. Εντούτοις, οι βάσεις για τη “μεταμνημονιακή περίοδο” τίθενται στις συζητήσεις που γίνονται αυτές τις ημέρες και θα οδηγήσουν σε αποφάσεις που θα δεσμεύσουν τη χώρα για αρκετά από τα επόμενα χρόνια, αφήνοντας μικρά ως καθόλου περιθώρια για νέα διαπραγμάτευση.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας